Marka Rotko mākslas centrs pirmo dzimšanas dienu nosvinēja bez VIP personām, bet atklājot M.Šagāla darbu izstādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, ceturtdien, 24.aprīlī, Daugavpilī svinēja Marka Rotko mākslas centra pirmo dzimšanas dienu.

Šajā dienā Centrs strādāja no plkst.11:00 līdz 21:00 un to apmeklēja liels interesentu skaits. Daugavpilieši un pilsētas viesi labprāt izmantoja iespēju apmeklēt mākslas centru, uzdāvinot tam simbolisko dāvanu – krāsainos zīmuļus. Jāsaka, minētās dāvanas visas sezonas garumā tiks izmantotas iecerētajās meistarklasēs.

Tika ziņots, ka pirmo dzimšanas dienu Marka Rotko mākslas centrs vēlas nosvinēt bez īpaši uzaicinātiem augsti stāvošiem viesiem, visus Centra apmeklētājus pārsteidzot ar iespēju aplūkot Marka Šagāla pirms tam neizstādītus darbus, kā arī Pablo Pikaso, Anrī Matisa, Fernāna Ležē, Žorža Braka u.c. darbus.

Pēc Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsula Daugavpilī Viktora Geisika vārdiem, Vitebskas M.Šagāla muzeja direktore Ļudmila Hmeļņicka izdarījusi varoņdarbu un atvedusi no ārzemēm ļoti dārgas un retas gleznas, pierādot visiem zināmu patiesību – mākslai nav robežu.

Svinīgajā pasākumā tika teiktas apsveikuma runas, atklātas piecas jaunas ekspozīcijas, kā arī tajā uzstājās Daugavpils novada Kultūras centra vokālā studija „Stage On” un jauna balerīna.

Viena no atklāto ekspozīciju autorēm – Jeļena Volkova – atzīmēja, ka viņu pārsteidz fakts, ka viņas skulptūras atrodas vienā zālē ar slavenā Šagāla darbiem un netālu no M.Rotko gleznām.

Neskatoties uz daugavpiliešu piesardzīgu attieksmi pret avangardismu, izstāžu zāles bija pilnas ar interesentiem. Daļa apmeklētāju aplūkoja Marka Šagāla litogrāfijas, citi apskatīja poļu mākslinieka Mareka Radkes instalācijas, kāds – Latgales reģiona mākslinieku darbu izstādi „Vai un ir, vai nu nav”.
Tāpat Centra apmeklētāji, neskatoties uz vēsu laiku, sagaidīja lāzeru un mūzikas performanci „Sinerģija Rotko centrā”, kas notika mākslas centra pagalmā un nevienu neatstāja vienaldzīgu.
Marka Rotko mākslas centra direktors Aleksejs Burunovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka ar to pārsteigumi nebeidzas, un apmeklētājus turpinās priecēt ar jaunām interesantām izstādēm un neparastiem pasākumiem.



Написать комментарий