Daugavpils vadības vēlmi kārtējo reizi ietaupīt atbalstīja ne visi deputāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

24.aprīlī Daugavpils pilsētas domes sēdē tika daudz diskutēts par lēmumiem, kuri bija saistīti ar Domes vēlmi iegādāties nekustamo īpašumu.

Pašvaldības deputāti un speciālisti ilgi sprieda, kā pareizi būtu noformēt pašvaldības iegādāto ēku, kura pirms tam piederēja privātfirmai un atrodas Ziemeļu rūpniecības zonā. Deputātiem paskaidroja, ka minētais īpašums (1962.gadā uzceltā galerija, kuras platība ir 165 m2) ir pussagruvis un atrodas vietā, kurā projekta ietvaros plānots uzcelt ceļu.

Nevienam neradās šaubas, ka projekta realizācija jāturpina un ēka jānojauc, tomēr diskusijas dalībnieki ilgi sprieda, kā pareizi noformēt ēkas pārņemšanu pašvaldības īpašumā, jo ēka būs jānojauc par pašvaldības līdzekļiem. Rezultātā tika nolemts, ka tiks noformēts dāvinājuma līgums. Deputātiem paziņoja, ka dāvinātājs saskaņā ar likumu tuvāko 3 gadu laikā nevarēs saņemt pašvaldības atlaides, piemēram, nodokļu atvieglojumus.

Savukārt jautājums par vēl viena lēmuma projekta, kas paredzēja, ka pašvaldība iegādāsies zemesgabalu Smilšu ielā 26, apstiprināšanu pēc ilgas diskusijas tika noņemts no izskatīšanas. Šā gada februārī minētā zemesgabala, uz kura atrodas pašvaldības 8.pirmsskolas izglītības iestāde, īpašniece piedāvāja Domei iegādāties zemesgabalu, kas līdz šim tika nomāts. Īpašniece paziņoja, ka vēlas pārdot zemesgabalu par 8,5 eiro par m2.

Sakarā ar to, ka pašvaldība nesen iegādājas blakus esošo zemesgabalu, kurš maksāja tikpat daudz, deputātu apstiprināšanai tika iesniegts lēmums, saskaņā ar kuru Dome iegādātos zemesgabalu 1608 m2 platībā par 13 670 eiro (8,5 eiro par m2). Taču deputātu viedokli dalījās, 6 no viņiem nobalsoja par zemesgabala vērtējuma pasūtīšanu (kas arī maksā naudu), pateicoties kam vadība cer ietaupīt un iegādāties zemesgabalu lētāk. 5 deputāti bija pret to. Nav zināms, vai gadījumā, ja tirgus vērtība būs zemāka, zemesgabala īpašniece būs ar mieru pārdot to lētāk.


Написать комментарий