Ķīlis: Pašreizējā valdība nevar neko izlemt

foto: la.lv
foto: la.lv

Pašreizējā valdība ir atlikšanas valdība, jo visi jautājumi, kurus vajag risināt, patlaban tiek atlikti līdz nenoteiktam laikam, vērtējot valdības darbu pirmajās 100 dienās, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Viņš uzsvēra, ka valdība patlaban nevar izlemt daudzus jautājumus, jo negrib kaitināt savus vēlētājus.

"Arī Dombrovska valdība un arī tajā valdībā, kurā biju es, bija lietas, ko atlika, bet bija lietas, ko izlēma. Bet šī valdība vienkārši visus jautājumus atliek, piemēram, tika atlikts būvniecības likums, kurš stāsies spēkā tikai oktobrī. Arī izglītības jomā nekas nav noticis un arī, visdrīzāk, nenotiks lēmumu līmenī. Protams, notiek pētniecība, ekspertīzes, visādi dokumenti tiek gatavoti, bet lēmumi tiek atlikti. Tas tāpēc, ka izlemt nozīmē izšķirties un kāds paliks bez. Tāda ir lēmumu būtība un, tos pieņemot, nevar visus apmierināt. Un šī valdība, ņemot vērā to, ka tuvojas vēlēšanas, maksimāli negrib kaitināt savus vēlētājus," norādīja Ķīlis.

Uz jautājumu, vai Laimdotai Straujumai (V) būtu jāpaliek premjerministres amatā, Ķīlis nevarēja skaidri atbildēt, vien norādīja, ka pašreizējā premjere ir ļoti kompetents cilvēks valsts pārvaldē, bet viņš šaubās, vai viņa vēl turpmāk grib palikt šajā amatā.

Bijušais ministrs arī uzsvēra, ka Latvijai vajadzīgas pārmaiņas valsts pārvaldības un varas struktūrā, jo patlaban "mums ir viegli korumpēta valdība, bet gribās, lai viņa nebūtu korumpēta vispār".

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka 1.maijā Laimdotas Straujumas valdībai apritēs 100 dienas. Ceturtdien, atskaitoties par valdības paveikto, Straujuma norādīja, ka valdība ir strādājusi stabili un godprātīgi.

Straujuma uzsvēra, ka viņas vadītā valdība ir turpinājusi iepriekšējās valdības sāktos darbus un Latvija joprojām ir augošākā ekonomika Eiropas Savienībā (ES). Tāpat arī Latvija ir viena no pirmajām valstīm, kas Eiropas Komisijai iesniegusi nākamā ES fondu plānošanas perioda darbības programmu, un valdības vadītājai ir pārliecība, ka Latvija arī būs pirmā valsts, kas parakstīs līgumu par fondu apsaimniekošanu.
 


Написать комментарий