Deputāts: Vienotība negrib šķirties no spaisiem

foto: lsm.lv
foto: lsm.lv

Partija "Vienotība" dara visu, lai tā saucamās legālās narkotikas turpinātu iznīcināt jauniešus. Tā intervijā radio Baltkom paziņoja Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņas centrs), komentējot Saeimā noraidītās izmaiņas likumprojektā, kas paredz cīņu ar spaisiem.

"Konkrētā likumprojekta mērķis bija dot pašvaldībām tiesības aizliegt tirgot legālās narkotikas savās pilsētās. Mēs sagatavojām veselu likumprojektu, kuru parakstīja arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš," skaidroja Elksniņš.

Tāpat viņš piebilda, ka parlamentā bija divi balsojumi attiecībā uz likumprojektu.

"Vēl deviņos no rīta daļa koalīcijas deputātu atbalstīja likumprojektu un tas tika nodots izskatīšanai komisijās. Taču pēc tam, kad "Vienotība", tā teikt, pastrādāja ar koalīcijas deputātiem koridoros, stundas laikā tika piedāvāts balsot vēlreiz. Rezultātā likumprojkets tika noraidīts," teica deputāts.

Pēc viņa teiktā, tā ir politiskā sabotāža.

"Kā politiķis varu teikt, ka "Vienotība" ir ieinteresēta tajā, lai ar to necīnītos. Tas ir konkrēts apvainojums. Tā ir kaut kāda politiskā greisirdība? Es neredzu tajā nekādu jēgu. Tie ir lēmumi, kurus parlamentārieši pieņem tāpēc, ka iniciatīva nāk no "Saskaņas centra" un izmet tādus likumprojektus miskastē," paziņoja Elksniņš.

Jāpiebilst, ka Saeima ceturtdien noraidīja grozījumus likumā par pašvaldībām, kas paredz, ka dome ir tiesīga izdot saistošus noteikumus arī par ierobežojumiem un kontroles pasākumiem jaunu psihoaktīvo vielu un maisījumu aprites vietām.
 


Написать комментарий