Jaunatnes departaments iesniegs divu projektu pieteikumus: deputātiem atkal ir daudz jautājumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes 24. aprīļa sēdē negaidīti ilgi turpinājās divu pietiekoši formālu lēmumu apspriešana, kuri ļaus Jaunatnes departamentam iesniegt pieteikumus valsts finansējuma saņemšanai Neformālās izglītības centra pētījumu veikšanai un attīstībai.

Neskatoties uz to, ka darba grupa, kura nodarbojās ar jaunās jaunatnes politikas koncepcijas izstrādi, ļoti kritizēja departamentu par to, ka tas nepietiekami aktīvi piesaista ārējos finanšu līdzekļus, pilsētas vadība uzdeva virkni jautājumu par to, kāda neformālā izglītība un pasākumi ir paredzēti projektā, kādi pasākumi notiek Neformālās izglītības centrā un vai tas vispār ir vajadzīgs, jo Daugavpilī ir centrs „Jaunība” un Rotko centrs (pēdējo domu pauda vicemērs Pēteris Dzalbe, kurš bija satraukts par to, ka trešā iestāde piedāvās jaunatnei brīvā laika pavadīšanas iespējas).

Diskusija radīja lēmums, kurš ļaus departamentam piesaistīt valsts līdzekļus pētījuma veikšanai. Atgādināsim, ka tas bija ļoti nepieciešams darba grupai, bet to veikt DU Socioloģisko pētījumu centrs par 1 tūkstoti eiro atteicās. Neskatoties uz to, ka arī patlaban maksimālā summa, kuru pētījumam var saņemt no valsts sastāda 1 400 eiro, deputāti uzstāja, lai departaments, kurš jau ir veicis cenu aptauju, vēlreiz darītu zināmu DU Socioloģijas fakultātes pārstāvjiem par iespēju veikt pētījumu apmēram par tādu pašu summu, bet tagad jau uz projekta līdzekļu rēķina.

Tāpat daudz jautājumu radīja lēmums par pieteikuma iesniegšanu projektam, kurš ļaus piesaistīt līdzekļus Neformālās izglītības centra darba nodrošināšanai, kurš 2012. gadā tika atvērts renovētā ēkā, kura iekšpusē gandrīz nav iekārtota. Daži deputāti uzskatīja projekta aprakstu par diezgan askētisku, tādēļ uzdeva daudz jautājumu par to, tieši kādi pasākumi tiek plānoti šī projekta ietvaros. Rezultātā deputāti uzdeva departamentam atsevišķi iesniegt apstiprināšanai projekta tāmi, kura finansējums vēl nav apstiprināts.

Pēc lēmumu apstiprināšanas par jaunatnes departamenta piedalīšanos projektu konkursos Daugavpils mērs portālam Gorod.lv paziņoja, ka viņš neapšaubīja projektus, bet vēlējās zināt, kādi pasākumi tiks realizēti. Tāpat mērs atzīmēja, ka Neformālās izglītības centru viņš neapmeklē katru dienu, bet tomēr zina, kādu darbību tas veic.   


Написать комментарий