Jaunatni aicina attīstīt un realizēt idejas laukos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau ceturto reizi Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības biroja reģionālajās nodaļās notiks pasākumu virkne, kuru ietvaros jaunieši varēs saņemt uzņēmējdarbībā nepieciešamās zināšanas un iemaņas, sertifikātu un piedalīties konkursā „Laukiem būt!”.

Kā tiek ziņots Daugavpils novada municipālajā portālā, pasākuma mērķis ir motivēt jauniešus vecumā no 18 līdz 30 gadiem iesaistīties uzņēmējdarbībā laukos, sniedzot praktisko palīdzību.

Pasākuma ietvaros jauniešiem būs iespēja apgūt idejas ģenerēšanas un definēšanas prasmes, uzņēmējdarbības, grāmatvedības un finanšu plānošanas pamatus, biznesa plāna un projekta būtību un izstrādi, iegūt informāciju par finansējuma piesaistīšanas avotiem, tādējādi attīstot uzņēmējdarbībai nepieciešamās kompetences.

Turklāt pēc veiksmīgas sava biznesa plāna aizstāvēšanas jauniešiem būs iespēja piedalīties konkursā ar naudas balvu fondu. 

Interesanti, ka pateicoties konkursam, naudas balvas savu biznesa ideju realizēšanai pēdējo divu gadu laikā ir saņēmuši 25 jaunieši. Šobrīd vairāk nekā 20 iepriekšējo gadu pasākuma dalībnieki veiksmīgi attīsta savu uzņēmējdarbību, strādājot ne tikai lauksaimniecībā, bet arī produktu pārstrādē, galdniecībā, kokapstrādē, amatniecībā, apģērbu dizainā un šūšanā, kā arī citās nozarēs.

Atliek vien piebilst, ka mācības birojos notiek dažādos laikos – no aprīļa līdz jūnijam, tāpēc, lai pieteiktos mācībām konkrētā reģionā, jāseko līdzi aktualitātēm Valsts Lauku tīkla mājas lapā  vai arī jāinteresējas reģionālajā birojā pie uzņēmējdarbības konsultanta. Jauniešiem dalība pasākumā ir bezmaksas. Daugavpils Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības biroja reģionālajā nodaļā informatīvā diena notiks 3. jūnijā. 


Написать комментарий