ES valstu un ASV līderi uzstāj uz jaunu sankciju ieviešanu pret Krieviju

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

ASV, Lielbritānijas, Vācijas, Itālijas un Francijas līderi uzstāj uz jaunu sankciju ieviešanu pret Krieviju, piektdien paziņoja Elizejas pils.

Paziņojumā tiek norādīts, ka Francijas prezidents Fransuā Olands piektdien pa telefonu sarunājās ar ASV prezidentu Baraku Obamu, Vācijas kancleri Angelu Merkeli, Itālijas premjerministru Mateo Renci un Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu, ziņo itar-tass.com.

„Valstu un valdību vadītāji aicināja G7 valstis uz ātru reakciju un norādīja uz jaunu sankciju ieviešanu pret Krieviju”, – teikts Elizejas pils paziņojumā.

Tāpat piektdien VFR kanclere Angela Merkele paziņoja, ka Vācija ir spiesta izskatīt jautājumu par sankciju paplašināšanu pret Krieviju, jo Ukrainā nav novērojams progress. Ar šādu paziņojumu viņa uzstājās preses konferencē ar Polijas premjerministru Donaldu Tusku, – ziņo vz.ru

ES dalībvalstu ārlietu ministriju vadītāji drīzumā tiksies, lai apspriestu jaunu sankciju pret Krieviju ieviešanu, atzīmēja Merkele. Vācijas valdības vadītāja aicināja Krieviju ietekmēt pro-Krievijas spēkus Ukrainas austrumos.

Pēc kancleres vārdiem telefona sarunas laikā ar KF prezidentu Vladimiru Putinu viņa norādīja uz to, ka Kijeva ir veikusi daudz soļu, lai realizētu Ženēvas vienošanos. Bet, kā uzskata Angela Merkele, Krievija no savas puses nedara pietiekami daudz.

Iepriekš ASV prezidents Baraks Obama paziņoja, ka ASV jau ir sagatavota sankciju pakete, kuru viņi ir gatavi ieviest. 


Написать комментарий