Doņeckas miličus atlaidīs no darba par atteikšanos izpildīt Kijevas pavēles

foto: rian.com.ua
foto: rian.com.ua

Doņeckas apgabala milicijā notiek kadru pārkārtošana tādēļ, ka tās darbinieki neatbalstīja specoperāciju pret vietējiem iedzīvotājiem. Par to paziņoja Ukrainas prezidenta p.i. administrācijas vadītājs.

Lielākā Doņeckas apgabala milicijas daļa atteicās izpildīt Kijevas pavēles, ziņo itar-tass.com. Viņi ir solidāri ar dienvidaustrumu iedzīvotājiem un atbalsta federalizācijas prasības.

Kijevas varas iestādes nav apmierinātas ar šādu situāciju. „Šobrīd notiek šādu cilvēku nomaiņa … diemžēl šādu miliču daļa ir ļoti liela, mēs viņus atlaidīsim”, – paziņoja administrācijas pārstāvis Sergejs Pašinskis.

Pēc viņa vārdiem Ukrainas varas iestādes turpinās militāro operāciju valsts austrumos, bet ir gatavas „uz kompromisu meklēšanu”, – ziņo russian.rt.com.

Iepriekš Pašinskis paziņoja par otrās operācijas daļas sākumu Slavjanskā, kuras mērķis ir pilnībā bloķēt pilsētu.

Pirmie ziņojumi par sadursmēm Slavjanskā sāka pienākt 24. aprīlī no rīta. Tika ziņots, ka tika apšaudīts Donbasa zemessargu postenis pie Kombinētās lopbarības rūpnīcas. Sadursmes laikā divi cilvēki tika nogalināti, bet viens ir nogādāts uz slimnīcu smagā stāvoklī.    


Написать комментарий