Zivju resursu pavairošana Līvānu novadā turpināsies arī šogad

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Pateicoties pagājušajā gadā veiksmīgi realizētajam Zivju fonda projektam, arī šogad pašvaldības speciālisti sagatavoja un Zivju fonda izsludinātajā projektu konkursā „Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā” iesniedza projektu „Zivju resursu pavairošana Daugavas upes baseinā 2. kārta”.

Laba ziņa – arī šogad mūsu projekts ir apstiprināts, informē Līvānu novada portāls.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad konkurence bija liela, jo kopā projektu konkursā tika iesniegti 64 projektu pieteikumi. Komisija strikti vērtēja katru iesniegto projekta pieteikumu, jo visus atbalstīt nebija iespējams. Pastāstīt par projektā plānoto bija jādodas kādam no pašvaldības. Šogad Līvānu projektu Zemkopības ministrijas Zivju fonda padomes sēdē prezentēja Līvānu novada domes Vides inženiere Gunita Vaivode. Kopumā tika atbalstīti 35 projekti, starp kuriem ir arī Līvānu novada projekts.

Projekta realizācijas rezultātā Daugavas upes baseinā posmā „Madaliņa” – „Bucenieki” tiks ielaisti 26 560 zandartu mazuļi. Projektu plānots īstenot līdz 2014. gada oktobrim. Kopējās projekta izmaksas sastāda 4 718,48 EUR, no kurām 4 246,63 EUR ir Valsts atbalsta programmas Zivsaimniecības attīstībai finansējums un 471,85 EUR ir Līvānu novada domes līdzfinansējums.

Pašvaldība plāno šo iniciatīvu turpināt  - arī turpmāk papildināt zivju resursus Līvānu novada ūdenstilpnēs.


Написать комментарий