Pirmais oficiālais Daugavpils domes sadarbības ar MIL konkurss virzās ar grūtībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Marta beigās Daugavpils dome izsludināja konkursu par informācijas izvietošanas MIL pakalpojumiem. Pēc tam divas reizes notika izmaiņas konkursa nosacījumos, bet šobrīd par konkursa nolikumu ir saņemtas divas sūdzības.

Atgādināsim, ka Daugavpils budžeta 2014. gadam apstiprināšanas laikā deputātiem tika paziņots, ka dome šogad ir iecerējusi sadarboties ar visiem pilsētas MIL, turklāt tādā apjomā, lai nevajadzētu veikt iepirkuma procedūru, t.i., ieplānojot summu, kura nepārsniedz 4 tūkst. eiro.

Izrādījās, ka pašvaldība tomēr mainīja savu lēmumu un izsludināja pakalpojumu iepirkumu, tomēr pagaidām tikai uz informācijas izvietošanu vietējos drukātos MIL. Konkurss ir sadalīts 3 daļās: informatīvo paziņojumu publikācija par pašvaldības rīkotajiem konkursiem, izsolēm, sabiedriskajām apspriešanām, informācijas publicēšana par pašvaldības pieņemtajiem lēmumiem un darbības aktuāliem jautājumiem latviešu un krievu valodā, kā arī apsveikumu, sludinājumu, līdzjūtību un rīkoto pasākumu programmas publikācija latviešu un krievu valodā Daugavpils laikrakstos.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa, ne visas pašvaldības rīko šādus konkursus, bet Daugavpils dome izsludināja šādu konkursu pirmo reizi, tādēļ dažus momentus iepirkuma nolikumā nācās koriģēt. Tika nolemts, ka konkursa uzvarētāju novērtēšanas kritēriji jāpiesaista nevis reģionam, bet konkrēti Daugavpils pilsētai, jo domei galvenokārt ir jāinformē par darbu savas administratīvās teritorijas iedzīvotāji, paskaidroja I. Andiņa.

Konkursa uzvarētājs tiks noteikts, izejot pēc izdevīgākā piedāvājuma. Tādējādi iepirkuma komisijai nāksies ņemt vērā arī izdevuma versijas latviešu valodā lasītāju skaitu. I. Andiņa atzīmēja, ka patlaban sūdzības par konkursa nolikumu ir izskatītas, un domes speciālisti sagatavo atbildi Iepirkumu uzraudzības birojam.

Tāpat atzīmēsim, ka no pieprasījuma nosūtīšanas brīža ir pagājis vairāk nekā mēnesis, bet portāls Gorod.lv pagaidām vēl nav saņēmis no domes atbildi uz lūgumu sniegt informāciju par šogad veiktajiem pārskaitījumiem MIL. Pēc portāla rīcībā esošās informācijas, kad jaunais domes sastāvs uzsāka darbību pērnā gada beigās dažiem izdevumiem (Dautkom, D-fakti, Alise plus) pārskaitījumi par informācijas izvietošanu tika atjaunoti.   


Написать комментарий