CNN: Krievijas ekonomikas iedragāšanai par maz sodīt tikai ierēdņus

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Pēc ASV Eiropa noteica sankcijas pret 15 Krievijas ierēdņiem, ziņo CNN. Tomēr pēc ekspertu domām šiem pasākumiem nebūs lielas ietekmes: lai tik tiešām vājinātu Krievijas ekonomiku, pasaules sabiedrībai jābloķē Krievijai ceļu uz globāliem kapitāla tirgiem un tirdzniecības operācijām starptautiskajā banku sistēmā.

Eiropas Savienība grasās ieviest jaunu sankciju raundu pret Krieviju vardarbības pieauguma dēļ Ukrainas austrumos. Šodien ES nosauks 15 ierēdņu vārdus, kuri pēc tās domām apdraud Ukrainas suverenitāti un neatkarību, – ziņo russian.rt.com.

Diāna Magneja, CNN korespondente: Krievija pietiekami asi atbildēja uz jauno sankciju raundu, nosaucot tās par „ apkaunojošām, pretīgām un bezjēdzīgām”.

Tieši ar šādiem vārdiem CNN aprakstīja sankcijas Krievijas ārlietu ministra vietnieks. Pēc viņa vārdiem tieši Kijevas varai jāuzņemas atbildība par situācijas pasliktināšanos valstī, bet ASV tas jāparāda. Tāpat viņš apsolīja skarbu atbildi no Krievijas puses.

Septiņu ierēdņu vidū, pret kuriem ir noteiktas sankcijas, ir Krievijas enerģētikas giganta „Rosneftj” vadītājs. ES paziņoja, ka ir sagatavojusi arī savu 15 personu sarakstu. Detaļas kļūs zināmas šodien. Analītiķi atzīmē, ka diez vai šīm sankcijām būs būtiska ietekme.

Kristofers Vifers, Macro-Advisory konsultāciju aģentūras analītiķis: Sankcijām būs iespēja nopietni ietekmēt ekonomiku un tik tiešām iedragāt to tikai gadījumā, ja tās sasniegs, kā jāsaka, savu pēdējo stadiju. Runa ir par tādām sankcijām, kuras bloķēs Krievijas ceļus uz globāliem kapitāla tirgiem, tirdzniecības operācijām starptautiskajā banku sistēmā un tiks vērstas pret eksportu un importu.

Diāna Magneja: Līdz šādām sankcijām acīmredzot ir vēl tālu. Eiropas Savienībai ir ciešākas attiecības ar Krieviju nekā ar ASV, tai ir daudz vairāk ko zaudēt.

Tomēr tas, ka EDSA delegātus, daudzi no kuriem ir Vācijas pilsoņi, pro-Krievijas aktīvisti aizturēja valsts austrumos, droši vien provocēs pozīcijas pastiprināšanos. Rietumi joprojām apgalvo, ka Krievija neko nav veikusi, lai noregulētu situāciju Ukrainā. Tomēr diez vai šī jaunā sankciju pakete ietekmēs Kremli, lai tas mainītu savu kursu.


Написать комментарий