Pilsētnieku parāds SIA „Daugavpils DzKSU” sastāda 2,25 miljonus eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Apkures sezonas beigās daugavpiliešu parāds SIA „DDzKSU” sastāda vairāk nekā 2 miljonus eiro, paziņoja SIA „Daugavpils DzKSU”.

SIA „DDzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs pastāstīja, ka apkures sezonas beidzās ap 22.aprīli un siltumenerģijas padeve daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās esot pārtraukta. Automatizētie siltummezgli ieslēdzās un atslēdzās atkarībā no āra gaisa temperatūras, bet elevatoru siltummezglus uzņēmums atslēdza 19.aprīlī. Visa sistēma esot atslēgta no 22.aprīļa, notiek sagatavošanas darbi pirms ikgadējiem profilaktiskiem darbiem.  

Uz 31.martu pilsētnieku parāds saskaņā ar SIA „DDzKSU” izrakstītiem rēķiniem (ieskaitot maksu par ūdeni un atkritumu izvešanu) bija 2 247 346 eiro, 60% no kuriem ir parāds tieši minētajam uzņēmumam. Jāatzīmē, ka par apkuri pilsētnieki maksā citam uzņēmumam – PAS „Daugavpils siltumtīkli”, un marta beigās parāds par šo pakalpojumu sastādīja 4 107 099 eiro.

J.Oļenovs paziņoja, ka SIA „DDzKSU” ar parādniekiem strādā savādāk un ir apkopojusi statistiku par parādniekiem, kuru parāds pārsniedz 300 eiro. Šādu parādnieku ir 1 783 abonenti, un tas ir visai daudz, atzina uzņēmuma vadītājs. Uzņēmums intensīvi strādā ar abonentiem, kuri nonākuši šajā kategorijā, mēģina sazināties telefoniski, raksta vēstules. Ja parādnieks vēlas vienoties, tiek slēgta vienošanās par parāda segšanu un sastādīts maksājumu grafiks.

Ja vienoties par parāda segšanu nav iespējams, uzņēmums vēršas tiesā. Piemēram, martā tiesā ir nodoti 13 pieteikumi, izskatīti 17 pieteikumi, noslēgtas 9 vienošanās par parāda segšanu, saņemti 48 klientu iesniegumi, kuros viņi apņemas segt parādu un pret kuriem sankcijas netiek piemērotas.


Написать комментарий