J. Olenovs pastāstīja par DzKSU restrukturizāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Februāra sākumā Daugavpils DzKSU sākās restrukturizācija, par kuras rezultātiem uzņēmuma vadītājs žurnālistiem pastāstīja 29. aprīļa preses konferencē.

Jevgeņijs Olenovs atgādināja, ka viņa uzdevums pirmo mēnešu darba laikā šajā amatā bija novērtēt uzņēmuma struktūrvienību darba efektivitāti un hierarhiju. Tā rezultātā radās nepieciešamība veikt restrukturizāciju.

Uzņēmumā vairs nav izpilddirektora amata, nav Juridiskās un personāla nodaļas (bija viena nodaļa) un Mārketinga nodaļas, 5 juristu vietā strādā 3. Tāpat uzņēmums nolēma atteikties no 9 darbuzņēmuma līgumiem, uz kuru pamata pieaicinātie speciālisti veica noteiktus darbus. Tie bija juridisko un enerģētiķa pakalpojumu sniegšanas līgumi, kā arī līgumi ar divu remonta brigāžu palīgiem. Ja šie darbinieki bija nepieciešami, viņu amati tika ieviesti personāla sarakstā.

Uzņēmumā parādījās jaunas nodaļas – Juridiskā nodaļa un Personāla nodaļa, Dzīvojamā fonda un īpašumu apkalpošanas nodaļa. J. Olenovs to izskaidroja ar to, ka uzņēmumā strādā vairāk nekā 440 cilvēki, tādēļ jābūt nodaļai, kura nodarbojas ar personāla jautājumiem, un Juridiskajai nodaļai, kura nodrošina uzņēmuma juridisko darbību gan darbā ar partneriem, gan ar abonentiem. Tāpat DzKSU ir izveidota arī Ekonomikas un plānošanas nodaļa, kuras speciālisti tagad ir atdalīti no grāmatvedības.

Rezumējot Jevgeņijs Olenovs paziņoja, ka restrukturizācija skāra 16 amatus: šāds amatu skaits ir likvidēts un parādījās tikpat amatu ar jauniem nosaukumiem. Turklāt administratīvā personāla skaits nepalielinājās, bet 16 jauno amatu skaitā ietilpst arī tie speciālisti, kuri strādāja uz darbuzņēmuma līgumu pamata.

Īpašumu apkalpošanas nodaļu vada Artūrs Smagars, Personāla nodaļu – Inese Kovalāne (strādāja par personāla speciālisti), Ekonomikas un plānošanas nodaļu – Renāte Zalivskaja. Juridiskās nodaļas vadītāja pagaidām nav. Kā paskaidroja J. Olenovs, uzņēmumam ir tiesības bez oficiāla konkursa izsludināšanas veikt darba intervijas un pieņemt darbā darbiniekus. Atbildot uz jautājumu par to, kādēļ līdz šim brīdim uzņēmumā nav Juridiskās nodaļas vadītāja, J. Olenovs paziņoja, ka šobrīd notiek atlase.

Runājot par darba algu fondu, reorganizācijas rezultātā tas pieauga par 882 eiro mēnesī, paziņoja uzņēmuma vadītājs. Tāpat kopējais darba algu fonds no 1. janvāra pieauga tādēļ, ka darba algas tika noapaļotas līdz veselam eiro, bet dažu darba algu – līdz desmitiem eiro uz lielāko pusi.
Uz jautājumu, vai arodbiedrība piekrita Jūlijas Mamajas atbrīvošanai no amata, J. Olenovs deva priekšroku neatbildēt. Turklāt uzņēmuma vadītājs paziņoja, ka viens no darbiniekiem, kura amats tika likvidēts restrukturizācijas rezultātā, pārsūdzēja lēmumu tiesā.

 


Написать комментарий