Demenes pagastā turpinās Briģenes ezera krasta labiekārtošana

foto: latgaleslaiks.lv
foto: latgaleslaiks.lv

Kā portāla Gorod.lv lasītājiem ir zināms, sabiedriskā organizācija „Briģenes ezers” jau pērn uzsāka Demenes pagasta Briģenes ezera labiekārtošanas projektu.

Daugavpils novada municipālais portāls ziņo, ka projekta „Briģenes ezera labiekārtošana tūrisma pakalpojumu dažādošanai Daugavpils novadā” īstenošana, kuru finansē Lauku atbalsta dienests, turpinās.

Projekta otrās daļas ietvaros paredzēts izbūvēt laivu nobrauktuvi un stāvvietu ne mazāk kā 8 automašīnām. Pēc projekta realizētāju domām tas ļaus atrisināt drošības jautājumus: atpūtnieki ar automašīnām netraucēs pārējiem, kā arī būs ērtāk piebraukt ar automašīnu ar piekabi, kurā atrodas lauva, pie ezera.

Turklāt sabiedriskā organizācija „Briģenes ezers” plāno uzstādīt arī bērnu rotaļu kompleksu, kas nodrošinās aktīvu atpūtu ģimenēm ar bērniem.
Atzīmēsim, ka kopējā projekta summa sastāda 6 787,10 eiro, no kuriem 10% ir Demenes pagasta pārvaldes līdzfinansējums, bet pārējos 90% sastāda Eiropas Zivsaimniecības fonda finansējums. Savukārt projektu tiek plānots pabeigt līdz šā gada 31. jūlijam.
 


Написать комментарий