IP apliecināja, ka visās Daugavpils skolās bērnu sagatavošana skolai notiek bez maksas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vecāki vēlas, lai viņu bērns, uzsācis skolas gaitas, priecētu ar labām zināšanām un sasniegumiem.

Daudzus vecākus uztrauc pirmsskolas vecuma bērnu sagatavošana skolas gaitām, tādēļ viņi bieži vien pieraksta bērnus sagatavošanas nodarbībām dažādās pilsētas skolās. Tādēļ daudzus vecākus interesē, vai skola neatteiksies uzņemt bērnu pirmajā klasē, ja viņš neapmeklēja sagatavošanas nodarbības kādā konkrētā skolā.

Mūsu skolās sagatavošanas nodarbības ar topošiem pirmklasniekiem nenotiek. Pēc Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes (IP) vadītājas Marinas Isupovas vārdiem, nodarbībām, kuras apmeklē potenciālie pilsētas skolu skolēni, ir iepazīšanās raksturs.

M.Isupova paskaidroja, ka bērnus skolai sagatavo pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes, un saskaņā ar likumu bērniem, kuri ir vecāki par 5 gadiem, jāapmeklē pirmsskolas izglītības iestāde.

„Nevienam nav tiesību neuzņemt bērnu skolā, pat ja viņš nav apmeklējis pirmsskolas izglītības iestādi. Protams, šādā gadījumā mācību process būs sarežģītāks un loģiskāk būtu izstrādāt individuālu mācību plānu. Vecākiem jāsaprot, ka viņu bērns sagatavošanas ziņā atšķirsies no pārējiem bērniem, tādēļ viņam nebūs viegli”, uzskata IP vadītāja.

Tāpat bērnu vecākiem jāzina, ka visās Daugavpils skolās bērnu sagatavošana skolai notiek bez maksas. Piemēram, Krievu vidusskolā-licejā darbojas firmas „Sekmes” organizētā Attīstības skola, kura īrē telpas šajā izglītības iestādē, bet Saskaņas pamatskolā telpas tiek izīrētas skolotājiem, kuri ir reģistrēti kā pašnodarbinātas personas.


Написать комментарий