Krievijas politiku Ukrainā atbalsta arī Latvijai lojāli ļaudis, uzskata prezidents

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājus samulsinājuši Valsts prezidenta Andra Bērziņa izteikumi, ka Krievijas politiku Ukrainā, iespējams, atbalsta arī Latvijai lojāli valsts iedzīvotāji.

Šādu versiju prezidents izteicis intervijā radio "Baltcom", komentējot "SKDS" aptaujas datus, kas liecina, ka vairāk nekā 43% krievvalodīgo iedzīvotāju atbalsta Krievijas pozīciju Ukrainas jautājumā.

"Godīgi sakot, mani izbrīna šis skaitlis. Neesmu pārliecināts, ka tas atbilst realitātei. Svarīgāk ir, cik šie cilvēki ir lojāli Latvijai," teicis Bērziņš, piebilstot, ka viņa pieredze liecina, ka, neraugoties uz saviem politiskajiem uzskatiem, Latvijas iedzīvotāji pirmkārt ir savas valsts patrioti.

"Es neuzskatu, ka tie, kas atbalsta Krieviju, ir Latvijas ienaidnieki. Esmu pārliecināts, ka viņi ir lojāli Latvijai, es to vienkārši jūtu. Bez tam, 24 neatkarības gados visiem bija gana laika, lai saprastu - ir viņam te labi vai ne, un, ja ne, vienmēr ir iespēja aizbraukt," sacījis prezidents.

Bērziņa pārdomas kārtējo reizi izraisījušas diskusijas "Twitter". Sabiedrisko attiecību speciālists Arnis Lapiņš, daloties ar saiti uz ziņu, kas tapusi pēc prezidenta intervijas, secina: " Runā Latvijas Valsts prezidents. Bez komentāriem. Latvijas Valsts prezidents visu pasaka pats."


Написать комментарий