Brasas cietuma ieslodzītie pārtrauc badastreiku

foto: golosscience.com
foto: golosscience.com

Ieslodzīto badastreiks, kurš ilga divas dienas, trešdien ir beidzies un ieslodzītie turpinās ieturēt viņiem paredzētās maltītes, ziņo LETA.

Kā informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) preses pārstāve Ināra Makārova, vēl no brokastīm ieslodzītie bija atteikušies, bet pusdienas visi jau ieturēja.

Makārova arī pastāstīja, ka otrdien prokurore ar ieslodzītajiem izrunāja sadzīves, ēdināšanas un citus sasāpējušus jautājumus. Pēc Makārovas teiktā, problēmas risināšanā rezultātus nodrošinājis arī cietuma vadības un IeVP "aktīvā rīcība problēmsituācijas pašā iesākumā".

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka daļa Brasas cietuma ieslodzīto pirms divām dienām uzsāka badastreiku, atsakoties no paredzētajām ēdienreizēm.

Pēc intensīvām Brasas cietuma vadības un ieslodzīto sarunām cietumnieki noformulēja savu prasību un izteica vēlmi tikties ar prokuroru, kas uzrauga sodu izpildi Latvijā.

Rezultātā ieslodzītie tikās ar specializētās vairāku nozaru prokuratūras virsprokurori Sandru Daugavieti un diviem citiem prokuroriem.


Написать комментарий