Daugavpils Krievu nama vadītāja 80 gadu jubileju nosvinēja draugu lokā 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 30.aprīlī, Daugavpils Krievu kultūras centra ilggadējā vadītāja Geroida Bogdanova svinēja 80 gadu jubileju.

Šajā dienā Kultūras pilī bija pulcējušies vairāk nekā 150 viesi, kuri sveica jubilāri un atzinās viņai mīlestībā. Geroidu Bogdanovu sveica Daugavpils vadība, pašvaldības iestāžu darbinieki, Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijā pārstāvji, garīdznieki, kolēģi, Krievu nama radošie kolektīvi, mecenāti, radi, draugi, audzēkņi.

Visplašāko delegāciju pārstāvēja Kultūras pārvaldes darbinieki, kuri pasniedza dāvanas un teica daudz siltu vārdu. Poļu nama vadītāja Žanna Stankeviča nodziedāja jautru dziesmu, novēlot jubilārei nodzīvot 100 gadus. Arī LKC vadītāja Regīna Osmane veltīja viņai dziesmu „Sveiks, lai dzīvо!”.

Jubilārei tika veltīti daudzi sirsnīgi vārdi: viņai vēlēja veselību, mazmazbērnus, Krievu namam – lielus panākumus, pateicās par dāsnu sirdi un mīlestību, kurā viņa dalās ar visiem.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja direktores vietniece zinātniskajā darbā Ludmila Žilvinska atzīmēja, ka franči uzskata, ka 80 gadi ir četrreiz 20, tādēļ viss tikai sākas.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis Geroidu Bogdanovu sveica 100 gadu jubilejā, viņas nodzīvotajiem gadiem pievienojot Krievu nama pastāvēšanas laiku – 20 gadus, atzīmējot, ka viņa esot laimīgs cilvēks, jo tik skaistu jubileju sagaida darba vietā.

Neskatoties uz solīdo vecumu, jubilāre bija kā vienmēr enerģiska un dzīvespriecīga. Vakara garumā viņa ne tikai pieņēma apsveikumus un ziedus, bet arī priecēja viesus ar savu mīļāko dziesmu izpildījumu.

Geroidas Bogdanovas dzīve ir notikumiem bagāta. Viņa piedzima Irkutskas apgabalā, absolvēja Daugavpils pedagoģisko institūtu, iegūstot matemātikas un fizikas skolotājas diplomu. Institūtā satika nākamo vīru Josifu – vecticībnieku. Tagad viņiem ir liela un draudzīga ģimene. G.Bogdanova aktīvi pievērsās ārpusklases aktivitātēm, vairākus gadu desmitus vadīja Pionieru namu, bet vairāk nekā 20 gadus viņas vārds ir saistīts ar Krievu namu.

Jubilārei nav laika nodoties grūtsirdībai vai domāt par nogurumu – drīz notiks kārtējās Slāvu kultūras dienas, kuru ietvaros pasākumi norisināsies divu mēnešu laikā. Daugavpiliešus un pilsētas viesus aicina apmeklēt ap 30 pasākumiem, kuri norisināsies dažādās pilsētas iestādēs: sākot ar LCB lasītavu un beidzot ar Krievu nama telpām.

Portāls Gorod.lv pievienojas visiem jubilārei izteiktajiem novēlējumiem un novēl, lai tie visi piepildītos!



Написать комментарий

Tajos laikos, kad vadīja pionieru namu (vēl jauna būdama) - nevarēja pakustēties resnuma dēļ, māju uzkopa un grīdas mājās mazgāja apkopēja. Vai tagad kas ir mainījies?

Ko nozīmē - sveica "mecenāti". Vai viņai ir privāti mecenāti?

Написать комментарий