Rotko centru pirmajā gadadienā apmeklēja 3 500 cilvēku un uzdāvināja 44 kg krāsaino zīmuļu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, 24. aprīlī Daugavpils Marka Rotko centrs svinēja pirmo gadadienu.

Šajā laikā Centrs spēja ne tikai attaisnot tam uzliktās saistības, panākot to, ka gada laikā Centru apmeklēja 90 tūkst. cilvēku, bet arī spēja mainīt daugavpiliešu attieksmi gan pret sevi, gan pret mākslinieku, kura vārdā tas ir nosaukts.

Kā portālam Gorod.lv paskaidroja Rotko centra vadītājs Aleksejs Burunovs, tik augstu latiņu viņi grasās turēt arī turpmāk, uzaicinot interesantākos visas pasaules kultūras darbiniekus un rīkojot dažādas izstādes, instalācijas, konkursus un meistarklases.

Šim nolūkam Centrā tagad ir viss nepieciešamais inventārs, jo tikai vienas dienas laikā apmeklētāji uzdāvināja mākslas centram 44 kg krāsaino zīmuļu. Lai bez maksas apmeklētu Rotko centru tā darba pirmajā gadadienā, bija jāierodas ar krāsainiem zīmuļiem.

Neskatoties uz daudzām pesimistiskajām prognozēm, interesentu skaits, kuri 24. aprīlī vēlējās apmeklēt mākslas centru sastādīja 3 500 cilvēku. Tas ir daudz vairāk nekā pērnā gada Muzeju naktī, kad apskatīt Rotko centra izstādes vēlējās apmēram 3 000 cilvēku.

Nav izslēgts, ka šā gada Muzeju nakts, kura tiks veltīta dzintaram un notiks sarkanās krāsas zīmē, tāpat Rotko centrā pulcēs ne mazāku mākslas cienītāju skaitu.
 


Написать комментарий