Deputāts A.Gržibovskis: Gribētos, lai būtu iespēja iepriekš iepazīties ar svarīgiem dokumentiem, kuri tiek skatīti Domes sēdēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pirms garām brīvdienām, trešdien, 30.aprīlī, Daugavpils pilsētas domē notika divas ārkārtas sēdes.

Tajās tika apstiprināts Domes darbības pārskats par 2013.gadu un konsolidētais pašvaldības budžeta organizāciju pārskats, kā arī tika pieņemts lēmums par pašvaldībai piederošo uzņēmuma „Spec.ATU” kapitāldaļu pārdošanu.

Daži deputāti ieteica Domes vadībai svarīgus dokumentus sagatavot ierastā kārtībā, lai deputāti varētu ar tiem iepazīties rūpīgi un bez steigas.

Pēc deputāta Anatolija Gržibovska domām, visticamāk, pastāv apstākļi, kuri pagaidām neļauj strādāt plānotā kārtībā. Tomēr, pēc viņa vārdiem, kopumā likums „Par pašvaldībām” tiek ievērots, un šajā ziņā pretenziju nevar būt.

„Gribētos, lai svarīgi dokumenti tiktu sagatavoti ierastā kārtībā, un mums būtu iespēja ar tiem iepriekš iepazīties.

Pirms Domes sēdes notika koalīcijas sapulce, kurā apspriedām uzņēmuma „Spec.ATU” kapitāldaļu pārdošanu, mums tika sniegtas atbildes uz vairākiem jautājumiem. Jāatzīmē, ka tas bija nepieciešams un tādējādi tiek pildīts 2012.gada oktobrī pieņemtais lēmums.

Iespējams, šo jautājumu nevajadzēja skatīt ārkārtas sēdē. Mūsu politiskā apvienība neatbalsta jautājumu nodošanu izskatīšanai ārkārtas sēdē bez iepriekšējās iepazīšanās. Pārējie deputāti arī to neatbalsta, par ko sēdē arī tika paziņots. Domāju, ka turpmāk Dome rūpīgāk izvērtēs šādu lēmumu pieņemšanu.

Savukārt konsolidētā pārskata un pašvaldības darbības pārskata pieņemšana ārkārtas sēdē bija pamatota, jo 30.aprīlis bija pēdējā diena, kurā šie jautājumi bija jāizlemj.

Uzskatu, ka pārējos jautājumus nevajadzēja nodot izskatīšanai ārkārtas sēdē. Iespējams, tos nodeva izskatīšanai, jo jautājumu, kuri jāapstiprina, skaits pieaug, bet priekšā bija garas brīvdienas.

Kopumā mūsu koalīcijas līgums paredz, ka sarežģīti jautājumi iepriekš jāsaskaņo. Ceram, ka turpmāk tā arī notiks”, paskaidroja A.Gržibovskis.


Написать комментарий