Daugavpils DzKSU nav konkrēta bērnu laukumu saraksta, kuriem ir nepieciešams remonts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā 29. aprīļa preses konferencē paziņoja Daugavpils DzKSU vadītājs Jevgeņijs Olenovs, uzņēmums apkalpo 187 bērnu laukumus, un šo funkciju DzKSU ir deleģējusi pašvaldība.

Katru gadu aprīlī un maijā notiek visu bērnu laukumu apsekošana un līdz 1. jūnijam konstatētie trūkumi tiek novērsti. Nav konkrēta bērnu laukumu saraksta, kuri tiks atremontēti un atjaunoti, jo darbi notiks praktiski visos bērnu laukumos, paskaidroja Jevgeņijs Olenovs.

Aptuvenā summa, kura šogad tiks iztērēta bērnu laukumu sakārtošanai, sastādīs 26 tūkst. eiro: tie ir līdzekļi, kuri tiek izdalīti no pašvaldības budžeta, nevis no māju apkalpošanas līdzekļiem, paskaidroja DzKSU vadītājs. Par šo summu iekārtas tiks nokrāsotas, smilšu kastēs tiks papildinātas smiltis, bet šūpoles tiks atremontētas un ieeļļotas.

Bērnu laukumu stāvokli apseko namu pārvalžu meistari, arī remontus veiks uzņēmuma darbinieki. Kā paziņoja J. Olenovs, DzKSU tikai apseko un uztur bērnu laukumus, bet jaunas iekārtas neiepērk. Apskate tiek veikta kopā ar pašvaldības pārstāvjiem, un pašvaldība var nolemt, kur jāuzstāda jaunas iekārtas.

Zīmīgi, ka šā gada februārī J. Olenovs rakstveidā mūsu portālam paziņoja, ka DzKSU uzskaitē atrodas 48 bērnu laukumi, kuri ir ierīkoti māju pagalmos. Turklāt pērn tika atremontēti 41 laukumi, 2012. gadā – 36, 2011. gadā – 33, 2010. gadā – 23, 2009. gadā – 19.


Написать комментарий