Sudraba ir gatava pārveidot valsti

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Nežēlīgi peļot to, ko pie varas esošie politiķi darījuši aizvadītajās desmitgadēs, bijusī Valsts kontroliere Inguna Sudraba kā alternatīvu vēlētājiem piedāvā savu pirmdien nodibināto partiju No sirds Latvijai (NSL).

Viņa kļuva arī par politiskā spēka līderi un, uzrunājot delegātus, solīja daudzām iedzīvotāju grupām tīkamas lietas, neaizmirstot ne ražotājus, ne lauku ļaudis, ne jaunās ģimenes un seniorus. Ar to jaunās partijas pieteikums daudz neatšķīrās no citu politisko spēku pirmajiem iznācieniem, kuros reti kad ir parādīts, kā šos solījumus izdosies izpildīt.

Sudraba saskatīja slikto pat tajā, ar ko Vienotība un viens no tās līderiem Valdis Dombrovskis ir lepojies pie katras izdevības. Tas ir Latvijas veiksmes stāsts. Atzīstot, ka tas ir nostabilizējis atsevišķus makroekonomiskos rādītājus un tāpēc izskanējis Eiropā, Sudraba sacīja: "Taču Latvijā tas atspoguļojas tikai lielas tautas daļas nabadzībā. Šis tā dēvētais Latvijas veiksmes stāsts ir ierakstīts vēsturē ar cinisku varas liekulību, atklātiem meliem un neizpildītiem solījumiem."

No sirds Latvijai ir dzimusi "kā tīrs un nesagandēts avots", teica Sudraba, lai labāk ilustrētu, ar ko partija atšķiras no citām. Viņai ir padomā vairākas lietas, ko plānots piedāvāt. Vispirms jau jauna valsts attīstības stratēģija. Tas varētu būt viens no grūtākajiem uzdevumiem, ja atceras, cik smagi un ilgi, iesaistot ļoti plašu ekspertu un nozaru pārstāvju loku, Pārresoru koordinācijas centra vadībā tika sagatavots Nacionālais attīstības plāns, uz kura pamata ir plānota arī Eiropas Savienības fondu līdzekļu pieejamība nākamajā periodā. Taču jaunā spēka dibinātāji ir apņēmības pilni "restartēt ne tikai ticību valstij, bet arī pašu valsti". Viņi iestāsies arī par visas tautas vēlētu Valsts prezidentu un vēlēšanu sistēmas maiņu, lai pilsoņi var balsot ne tikai par partijām, bet arī par personālijām. Jauktās vēlēšanu sistēmas ideja daļā sabiedrības allaž ir bijusi populāra.


Написать комментарий