Nedēļas otrajā pusē strauji atgriezīsies silts laiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc svētku dienām, kad Latvijā iestājās maija sākumam neatbilstoši auksts laiks, siltums strauji atgriezīsies šīs nedēļas otrajā pusē, liecina prognozes.

Otrdien nokrišņu būs maz, tikai vietām Vidzemē un Latgalē, kā arī pēcpusdienā šur tur Kurzemes centrālajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, iespējama arī krusa un slapjš sniegs. Valsts centrālajā un austrumu daļā ziemeļrietumu vēja brāzmas vēl līdz 8-13 metriem sekundē, maksimālā gaisa temperatūra +8..+13 grādi.

Naktī uz trešdienu vēl daudzviet gaidāms sals, gaisa temperatūrai pazeminoties līdz 0..-5 grādiem, vienīgi Kurzemē būs siltāks - ap +1..+4 grādiem. Nakts otrajā pusē Kurzemē debesis apmāksies un sāks nedaudz līt.

Trešdien Latviju šķērsos siltā atmosfēras fronte, tāpēc līdz vakaram jau visā valstī būs apmācies laiks, gaidāms lietus, Kurzemē tas līs spēcīgāk. Temperatūra dienā sasniegs +9..+14 grādus.

Turpmāk naktis kļūs krietni siltākas, salnu vairs nebūs, turklāt bieži gaidāms vasarīgs lietus.

Gaisa temperatūra nedēļas otrajā pusē naktīs būs pārsvarā +5..+11 grādu robežās, dienās temperatūras kontrasti būs lielāki, jo, ieplūstot siltām gaisa masām, iekšzemē bieži būs vasarīgi silts, bet piekrastē dažās dienās no jūras puses ieplūdīs vēsāks gaiss.

Ceturtdien un piektdien būs saulains laiks, vietām īslaicīgas pērkona lietusgāzes, gaisa temperatūra ceturtdien sasniegs +14..+19 grādus, bet piektdien +17..+22 grādus.

Tā kā ceturtdien pūtīs dienvidrietumu vējš, vēsāks būs Kurzemes rietumu krastā, kā arī Rīgas līča piekrastē Vidzemē, bet piektdien iegriezīsies dienvidu, dienvidaustrumu vējš, tādēļ vēsāks gaiss skars nelielu piekrastes daļa Kurzemes austrumos.

Sestdien Latviju šķērsos kārtējā aukstā fronte, kas atnesīs spēcīgāku lietu, daudzviet ar negaisu, temperatūra +13..+18, Vidzemē un Latgalē līdz +19..+22 grādiem, bet svētdiena jau atkal būs pārsvarā saulaina, bez nokrišņiem, turklāt silta - +17..+22 grādi.

Arī tālākas prognozes uzrāda siltu un bieži lietainu laiku, kas samazinās augsto ugunsbīstamību Latvijā un izbeigs pamatīgo sausumu, ka sākās līdz ar pavasari.

 


Написать комментарий