Mediji: Pazudušais Boing veda slepenu kravu

foto: nbcnews.com
foto: nbcnews.com

Uz "Malaysian Airlines" "Boing 777" borta atradusies slepena krava, kura nebija uzrādīta pavadzīmēs, secinājis izdevums "The Daily Mail".

No lidmašīnas kravas saraksta, kuru Malaizijas valdība pievienoja izmeklēšanas atskaitē, var secināt, ka lidmašīnā atradās 5,4 tonnas augļu. Bez tam, martā "Malaysian Airlines" vadītājs Ahmads Jahļa, paziņoja, ka uz lidmašīnas borta atradās 200 kilogrami litija bateriju, kuras bija daļa no visas kravas - 2,5 tonnas. Tātad krava, 2,3 tonnas, nav zināma.

Kompānijas pārstāvis atteicās sniegt informāciju medijiem, atrunājoties ar izmeklētāju prasību neizpaust šo informāciju. Tāpat uzņēmums atteicās nosaukt litija bateriju ražotāju. "Malaysian Airlines" vadība paziņoja, ka neizpaustais kravas saturs ir "radioaparatūras detaļas un uzlādēšanas ierīces".

Laikraksts ieguvis dokumentu kopijas, kurās minēts, ka lidmašīnā atradās, 133 vienas kravas vienības, kuru svars ir 1,99 un 67 citas kravas vienības ar svaru 2,5 tonnas. Jāpiebilst, ka katra vienība svēra 463 kilogramus.

Kā raksta "The Daily Mail", nav skaidrs, kur dokumentos atrodas litija baterijas, par kurām ziņoja "Malaysian Airlines". Dokumentos nav minēts par nepieciešamību pret kravu izturēties uzmanīgi, kas litija bateriju transportēšanas gadījumā ir obligāta prasība.

Laikraksts atgādina, ka saskaņā ar avārijas sākotnējo versiju, tika ziņots, ka negadījums noticis dēļ ugunsgrēka, kas izcēlies no baretiju uzliesmošanas.

Starp pasažieriem atradās 20 kompānijas "Freescale Semiconductor" darbinieki, kuri specializējās pusvadītāju iekārtu ražošanā, - tostarp bruņojuma tehnikas komponentes un lidaparātu navigācijas ierīces.


Написать комментарий