Sinoptiķu prognoze: No nedēļas vidus Daugavpilī kļūs siltāks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka dažās pēdējās dienās gaisa temperatūra Daugavpilī bija nokritusies līdz nulles grādiem un brīžiem sniga, šonedēļ tiek prognozēts daudz siltāks laiks.

Meteorologi sola, ka siltāks laiks gaidāms no ceturtdienas, 8.maija, kad gaiss iesils līdz +17 grādiem pēc Celsija skalas, tomēr saglabāsies mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies.

Laika apstākļi būtiski mainīsies trešdien, kad no rietumiem Latvijai pietuvosies zema spiediena ieplaka ar silto atmosfēras fronti, kas veicinās siltāka un mitrāka gaisa ieplūšanu teritorijā. Latviju šķērsos plašas lietus zonas, kas vietām var nest arī pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā sāks pakāpeniski paaugstināties – naktī tā būs +5...+10 grādu robežās.

Piektdien, 9.maijā, gaiss iesils līdz +19 grādiem. Brīvdienās daugavpilieši un novada iedzīvotāji varēs baudīt pavasarīgi siltu laiku, iespējami īslaicīgi nokrišņi.

Aukstākā nakts Latvijā bijusi naktī uz sestdienu, 3.maiju, kad gandrīz visā Latvijā piedzīvotas postošas salnas un krituši četri gaisa temperatūras rekordi. Daugavpilī naktī uz sestdienu, 3.maiju, gaiss bija atdzisis līdz -4,3 grādiem.


Написать комментарий