Bijušais ministrs atklāj, kā atgriezt cilvēkus Latvijā

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Lai atgrieztu aizbraukušos iedzīvotājus Latvijā, vajag uzlabot dzīves kvalitāti, lai cilvēki šajā valstī justos droši, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Viņš uzsvēra, ka Latvija nekad nevarēs sacensties ar citu valstu algu līmeni, bet, pēc viņa domām, cilvēkus dzimtenē var atgriezt, uzlabojot veselības, izglītības aprūpi, kā arī iekārtojot apkārtējo vidi.

"Ja jums ir labs bērnudārzs, laba skola, vairāk vai mazāk tīra vide, zems noziedzības līmenis, tad cilvēkiem būs interese dzīvot savā dzimtenē, pat tad, ja viņi saņem mazāk, nekā viņi saņemtu, dzīvojot, iespējams, sliktākos apstākļos, pie sliktākas izglītības un veselības aprūpes, jo [citās valstīs] arī nav viss spoži," norādīja Ķīlis.

Bijušais ministrs pauda pārliecību, ka to pašreizējos apstākļos ir reāli izdarīt dažu gadu laikā, ņemot vērā, ka tam ir domāti Eiropas Savienības līdzekļi.

"Tas ir labs piedāvājums. Varam teikt: ja, mēs nemaksājam tik lielu algu, [kā citās valstīs], bet pie mums Jūsu bērns mācīsies vislabāk," ir pārliecināts Ķīlis.


Написать комментарий