«Lokomotīvei» pirmā sezonas uzvara

foto: 7sport.lv
foto: 7sport.lv

Pirmo uzvaru jaunajā Polijas spīdveja līgas sezonā izcīnījusi Daugavpils „Lokomotīve”, kas savā trekā ar 52:37 pārspēja Lodzas „Orzel”. Eiropas pāru čempionāta finālam kvalificējusies arī Latvijas izlase, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

4. maijā „Lokomotīve” savā trekā uzņēma viesus no Lodzas, bet pāris dienas pirms šī notikuma Eiropas pāru čempionāta atlases pusfinālā Latvijas duets Ķasts Puodžuks un Andžejs Ļebedevs garantēja mūsējiem vietu finālā. Savā pusfinālā Daugavpils spīdvejisti apsteidza visas izlases, finālā iekļūstot ar labāko rezultātu.

Svētdien Polijas spīdveja čempionātā „Lokomotīve” beidzot tika pie pirmās uzvaras – 52:37. Par labu mūsu komandai nāca pretinieku līdera Antonio Lindbeka problēmas – laicīgi uz Daugavpili neieradās viņa tehnika, tādēļ viņš paspēja aizvadīt tikai trīs braucienus. Vienā no braucieniem notika masveida kritiens, kurā īpaši cieta mūsu Jevgeņijs Kostigovs un viesu Deniss Gizatuļins. Abi sacīkstes nespēja turpināt, tādēļ uz laiku „Orzel” palika piecu braucēju sastāvā.

Daugavpils komandas rindās spoži brauca austrālietis Rorijs Šleins, stabili punktus veda Ķasts Puodžuks, Maksims Bogdanovs un Andžejs Ļebedevs. Jau pēc 4. brauciena pārsvars sasniedza 12 punktus, bet pēc 10. brauciena jau 17! Uzvara 14. braucienā ar 5:1 ļāva iegūt pat 19 punktu handikapu, taču noskaņojumu sabojāja 15. brauciens. Sākotnēji viss gāja kā pēc plāna – Šleins bija pirmais, bet Puodžuks otrais, taču vienā no virāžām Puodžuks nesavaldīja moci un krita, tādā veidā bija jāveic atkārtots starts. Tajā Šleins pret diviem konkurentiem vairs nespēja neko izdarīt, finišējot trešais.

Beigās uzvara ar 52:37. 17. maijā Daugavpils trekā notiks Eiropas čempionāta pusfināls. Sākums plkst. 16:00.


Написать комментарий