Daugavpils pilsētas domes atbalstu saņems ne visas uz finansējumu pretendējošas sabiedriskās organizācijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas un Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti turpina sadalīt finansējumu, kas domāts sabiedrisko organizāciju rīkoto pasākumu atbalstam.

Kā ziņots, Sociālo jautājumu komiteja vicemēra Pētera Dzalbes vadībā iepriekšējā reizē neapstiprināja pieteikušos sabiedrisko organizāciju finansējumu, jo pieprasītas summas pārsniedza paredzēto finansējumu.

Šobrīd Sociālo jautājumu komiteja ir izskatījusi pieteikumus pēc būtības un apstiprinājusi iedalīto līdzekļu apmēru. Domes lietu pārvaldniece Olga Jesse paziņoja, ka ne visas uz Domes finansējumu pretendējošas sabiedriskās organizācijas saņēmušas finansiālo atbalstu. Finansējumam esot pieteikušas 39 sabiedriskās organizācijas, un kopējā pieprasītā summa sastāda 29 994 eiro. Rezultātā sabiedriskajām organizācijām tika iedalīti 19 330 eiro.

Olga Jesse paziņoja, ka, izskatot pieteikumus, deputāti ņēma vērā vairākus faktorus, piemēram, to, vai organizācija ir saņēmusi citu pašvaldības struktūru (Jaunatnes departamenta, Sporta pārvaldes) finansējumu, tika ņemts vērā projekta nozīmīgums, ieplānoto izdevumu pamatotība un to atbilstība nolikumam par līdzekļu iedalīšanu. Dažas organizācijas bija pieteikušas gan Sociālo jautājumu komitejas, gan Izglītības un kultūras jautājumu komitejas finansējumam, tādēļ tika izlemts, kura komiteja iedalīs līdzekļus.

O.Jesse atzīmēja, ka dažas organizācijas nedala sabiedriski nozīmīgus projektus un organizācijas darbību, piemēram, lūdz finansējumu organizācijas locekļu apsveikšanai dzimšanas dienā vai komunālo pakalpojumu apmaksai, bet Dome minētās programmas ietvaros šādus pasākumus nevar finansēt.

Tāpat jāatzīmē, ka deputāti iepriekš bija apstiprinājuši arī jauniešu sabiedrisko organizāciju pieteikumus, kurus saskaņā ar nolikumu izvērtēja Jaunatnes departaments. Minētiem projektiem kopumā tika iedalīts 21 332 eiro.

Domes lietu pārvaldniece paziņoja, ka Izglītības un kultūras jautājumu komiteja arī sadalīs sabiedriskām organizācijām domāto finansējumu, darba grupa esot izvērtējusi 28 saņemtos pieteikumus un 8.maijā komiteja pieņems gala lēmumu.


Написать комментарий