Pabriks: Krievijā jāraida programmas par Baltiju krievu valodā

foto: am.gov.lv
foto: am.gov.lv

Baltijas valstīs būtu nepieciešams veicināt kvalitatīvu mediju veidošanu krievu un angļu valodā, jo mediji nav saņēmuši pietiekamu atbalstu no valsts puses, komentējot lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijā, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

Viņš uzsvēra, ka lēmums aizliegt kanāla translāciju nerisina situāciju ilgtermiņā, un Latvijai arī vajag kaut ko piedāvāt pretī.

"Modernā sabiedrībā tā informācija vienalga atnāks, un ja mēs aizslēdzam vienu Krievijas kanālu, nāk citi, kuri ir ļoti līdzīgi, jo propaganda neatšķiras. Protams, ka vecāka gadagājuma cilvēki neskatīsies daudz [raidījumu] internetā, bet es domāju, ka mums ir jāpiedāvā labas un spēcīgas alternatīvas, lai arī Krievijā varētu skatīties, piemēram, raidījumus par Baltiju krievu valodā. Pat tādiem valstīm, kā Libāna, ir savas satelīta programmas, un ja mēs salīdzinām Libānas ekonomiku ar situāciju Latvijā, tad mēs esam tikuši daudz tālāk," norādīja Pabriks.

Bijušais ministrs arī akcentēja, ka Latvija spēj piedāvāt konkurentspējīgu produktu krievu valodā un tam nepieciešama politiskā griba un papildu finansējums.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Latvijas Televīzija (LTV) iecerējusi veidot kopīgu Baltijas valstu telekanālu krievu valodā, kurā pārraidītu ziņas un Ukrainā, Krievijā ražotus seriālus "bez propogandas".

Iecere paredz, ka 16 stundas no raidlaika aizņemtu "iepirktais saturs", proti, Ukrainā un Krievijā ražoti seriāli un filmas, kuros nebūtu "tik daudz kara tēmas", kā arī propogandas. Pārējā laikā tiktu raidītas lokālās ziņas, piemēram, "Rīta panorāma", kas Latvijā vēstītu par mūsu valstij svarīgajiem notikumiem, Igaunijā un Lietuvā attiecīgi par šo valstu aktualitātēm. Vienas varētu būt kopīgās - visu triju Baltijas valstu - ziņas.

Atgādinām, ka aprīļa sākumā Nacionālās plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP)pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijā.

Kā intervijā portālam Mixnews.lv skaidroja NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants, galvenais iemesls, kāpēc tika nolemts ierobežot "Rossija RTR" retranslāciju Latvijā, ir kara propaganda un naida kurināšana.


Написать комментарий