A.Broks griezīsies Valsts valodas inspekcijā, ja turpinās saņemt dokumentus ar gramatiskām kļūdām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada martā Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu uzlikt par pienākumu PAS „Daugavpils siltumtīkli” pieteikties krimināllietā cietušās puses statusā, pieprasot atlīdzināt zaudējumus, kuri radās 2012.gadā, kad pašvaldības uzņēmums pārdeva emisijas kvotas par cenu, kas bija zemāka, nekā biržā, sakarā ar ko portāls Gorod.lv rakstiski griezās pie deputātiem ar jautājumu, vai viņi plāno pieņemt līdzīgu lēmumu saistībā ar 2006.gadā pārdotajām kvotām, jo toreiz pilsēta, iespējams, zaudēja 1,8 miljonus latu.

Likuma noteiktajā termiņā saņēmām kolektīvu deputātu atbildi, kuru parakstīja ne visi tautas kalpi un kurā ir norādīts, ka par cietušās puses statusa piešķiršanu lemj izmeklētājs vai prokurors, nevis Domes deputāti, tāpat deputātu rīcībā neesot informācijas par to, ka 2006.gadā uzņēmums ir cietis zaudējumus kvotu pārdošanas dēļ.

Zīmīgi, ka deputāts Aivars Broks, kurš gandrīz katrā Domes sēdē norāda uz pašvaldības darbinieku lēmumu projektos pieļautajām kļūdām, atsevišķi atbildēja uz portāla jautājumu. Tiesa, deputāts nekomentēja uzdoto jautājumu, bet norādīja uz gramatiskām kļūdām, kuras tika pieļautas vēstulē. No deputāta atbildes izriet, ka nākamreiz, kad portāls rakstiski griezīsies pie deputāta un pieļaus kļūdas, viņš griezīsies Valsts valodas inspekcijā.

Jāpiebilst, ka deputāts Aivars Broks publiski neizteica savu viedokli par nepieciešamību iedalīt līdzekļus, lai uzlabotu savu kolēģu Vladislava Bojarūna un Jurija Zaiceva valsts valodas zināšanas. Tāpat nav zināms, vai deputāts izteica ierosinājumu uzlabot deputātu izskatīšanai iesniegto lēmumu projektu kvalitāti un pašvaldības darbinieku rakstītprasmi.


Написать комментарий