Ukraina slēdza robežas ar Krimu 1

foto: aif.ru
foto: aif.ru

Ukrainas Ministru kabinets uz laiku apturēja Ukrainas valsts robežas darbību. Ir slēgti 27 robežšķērsošanas punkti ar Krimu.

„Ārlietu ministrijai ir uzdots darīt zināmu Ukrainas ārzemju diplomātiskajām pārstāvniecībām informāciju par pagaidu robežšķērsošanas un kontroles punktu slēgšanu”, – teikts Ukrainas Ministru kabineta paziņojumā. Atbilstošs rīkojums 30. aprīlī ir publicēts valdības portālā.

Slēgto kontroles punktu vidū ir Simferopoles lidosta un prāmja līnija Kerčā, Sevastopoles, Jaltas, Kerčas un Eiparorijas ostas. Valdība izskaidroja savu lēmumu ar situācijas saasināšanos Krimas autonomajā republikā, ekstrēmistiski noskaņotu bruņotu veidojumu iebrukumu un militāru agresiju no Krievijas puses, – ziņo dni.ru.

Ministru kabinets uzsver, ka pagaidu robežu slēgšana notiek saskaņā ar likumu „Par pilsoņu tiesību un brīvību nodrošināšanu tiesiskā režīmā okupētajā Ukrainas teritorijā”. Valsts robežsardzes administrācija apgalvo, ka atjaunos robežšķērsošanas punktu darbību pēc nosacījumu novēršanas, kuri noveda pie to pagaidu slēgšanas.

Atgādināsim, ka pēc Krimas un Ukrainas atkalapvienošanās Ukraina pastiprināja robežu kontroli un neļāva to šķērsot Krievijas pilsoņiem – vīriešiem. Ukrainas specvienības turpina vērienīgas operācijas Ukrainas dienvidaustrumos, lai apspiestu Antimaidana piekritējus. Galvenie pretošanās centri ir Slavjanska un Kramatorska.

Pašpasludinātā Kijevas vara 2. maijā Ukrainas dienvidaustrumos sāka soda akcijas pret mierīgiem iedzīvotājiem. Pirmais uzbrukums sākās Kramatorskā, kurā joprojām notiek kaujas. Ukrainas speciālās gvardes specoperācijas laikā Slavjanskā tika šauts uz neapbruņotu dzīvo pilsētas aizstāvju ķēdi, bojā gāja vairāki desmiti cilvēku.

Turklāt Ukrainā ir izsludinātas sēras par bojā gājušajiem Odesā. 2. maija vakarā „Labējā sektora” kaujinieki aizdedzināja Arodbiedrību namu, kurā slēpās federalizācijas piekritēji. Ugunī dzīvi sadega vairāk nekā 30 cilvēki. Kopā piejūras pilsētā sadursmju laikā gāja 47 cilvēki. Nekārtību rezultātā cieta vairāk nekā 200 cilvēki. Odesas apgabala gubernators nosauca radikāļu darbības par likumīgām. Krievijas politiķi salīdzina Kijevas huntas darbības ar nacistu Hatiņu un aicina sodīt visus, kuri atbalsta Kijevu. Tādējādi 2. maijā sadursmju laikā gāja bojā vairāk nekā 100 cilvēki.


Написать комментарий

ļoti pamatots salīzinājums ar nacistu Katiņu, jo nacistu Katiņa patiesībā bija komunistu Katiņa.
līdzīgi arī šinī reizē.