J.Vanags: Vakanču gadatirgus rezultāti būs vērojami pēc 2–3 nedēļām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv ziņoja, ka 29.aprīlī Daugavpils Olimpiskajā centrā notika šā gadā pirmais vakanču gadatirgus, kurā piedalījās 45 darba devēji.

Darba meklētājiem tika piedāvātas vairāk nekā 300 vakances. Par gatavošanos šim pasākumam un to, vai rīkotāju izvirzītie mērķi tika sasniegti, mums pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Daugavpils filiāles vadītājs Jānis Vanags.

Pēc viņa vārdiem, ilgi pirms šā gada pirmā vakanču gadatirgus NVA īstenoja plašu informatīvu kampaņu, tādēļ visi ieinteresētie darba devēji varēja piedalīties šajā pasākumā. Savukārt darba meklētājiem bija iespēja saņemt informāciju par pasākuma norises vietu un laiku, kā arī sagatavot CV.

NVA Daugavpils filiāles vadītājs atzīmēja, ka vakanču gadatirgū piedalījās 45 darba devēji – tas esot labs rādītājs, jo pērn Latvijā šāda veida pasākumos piedalījās 120 darba devēji, kuri piedāvāja 800 vakances.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu, cik darba meklētāju ir atraduši darbu, pateicoties vakanču gadatirgum, J.Vanags atzīmēja, ka pasākuma rezultāti būs vērojami pēc 2-3 nedēļām, kad NVA klienti ziņos par to, ka vakances vairs nav pieejamas vai pieteiks jaunas vakances.

J.Vanags norādīja, ka nākotnē vakanču gadatirgus varētu kļūt par vērienīgāku pasākumu, ja to apvienotu ar Starptautiskā biznesa foruma rīkošanu.


Написать комментарий