Ksenija Sobčaka pastāstīja par naidu pret savu mammu

foto: style.news.am
foto: style.news.am

Ksenija Sobčaka jau ir guvusi panākumus daudzās jomās, bet turpina mācīties un nodarbojas ar pašattīstību.

Īpaši cītīgi televīzijas raidījumu vadītāja studē psiholoģiju, kura viņai palīdz ne tikai veidot darījumu attiecības, bet arī uzturēt mieru un harmoniju ģimenē.

Tieši psiholoģija palīdz Ksenijai rast kopēju valodu ar mammu Ludmilu Narusovu, kaut arī tagad viņu attiecības nav ideālas, – vēsta dni.ru.

 „Daļēji tas ir saistīts ar to, ka es līdz šim brīdim nevaru pārdzīvot un piedot viņai noteiktus manas bērnības notikumus. No psiholoģijas redzes viedokļa tā notiek bieži: tev ir 13–14 gadi, noslēdzas dzimumnobriedums, tēva stāvs attālinās, jo viņš šajā etapā tevi vairs neuztver, bet māte sāk ar tevi sacensties. Pēc Freida tā notiek personības histēriskā tipa veidošanās. Man bija šāda problēma. Var teikt, ka bērnībā ar mammu attiecības bija sarežģītas. Vienkārši briesmīgas”, – atceras Ksenija.

Kad nomira tēvs, Ksenijai bija 18 gadi. „Tai laikā es jau biju pietiekami pieaudzis cilvēks. Bet ar mammu izveidojās „mīlestība – naids” tipa attiecības. Es ļoti mīlu mammu, bet tagad sāku apzināties, ka prasu no viņas neiespējamas lietas. Es vēlos no viņas to, ko viņa nevar man dot. Es vēlos sapratni un draudzīgas attiecības, bet viņa man piedāvā citu – formālas lietas, kuras saskaņā ar viņas redzes viedokli ir rūpes. Apģērb cepuri, paēd, tev ir viegls apģērbs, paņem manu kažoku … Droši vien viņa to dara sirsnīgi. Ja runā zinātnes valodā, mēs mīlam savus bērnus tā, kā mēs vēlamies viņus mīlēt. Un, jo egoistiskāks ir cilvēks, jo vairāk tas tā ir. Mamma visu laiku cenšas ieņemt augšējo pozīciju, bet es vēlos līdzcietību, nevis pamācošas intonācijas”, – atzinās Sobčaka intervijā žurnālam Elle.

Bet vēl pēc televīzijas raidījumu vadītājas domām mamma visu laiku vēlas apvienoties pret viņu ar vīru Maksimu Vitorganu. „Labi, ka Maksims to saprot: „Ludmila, es zinu, ka jūs vēlaties ar mani draudzēties pret Kseniju. Labi, šodien ir 8. marts, es jums piekāpšos!”. Viņš prot to kaut kā pārvērst par joku. Bet viņai tas ir nopietni. Tas ir tāds sievietes tips – viņa visu laiku sacenšas ar mani. Bet viņa to neapzinās”, – noplāta rokas Sobčaka.

Tāpat Ksenija nožēlo, ka mamma nesaprot, kādēļ meita dusmojas. „Viņa ir braukusi divas stundas, lai tiktos ar mani, viņa sapņoja mani ieraudzīt, un lūk mēs satikāmies, apsēdāmies, bet pēc 10 minūtēm es sāku dusmoties, bet viņa nesaprot kādēļ. Sākas tas pats: cepure, atnesiet vēl tēju. Mammu, es negribu, vienalga atnesiet, lai pastāv, tu droši vien esi izsalkusi, vēl kalmārus. Brīžiem es savaldos, dažkārt nē … Bet es mācos. Būtībā mammas dēļ es sāku mācīties psiholoģiju un gandrīz esmu jau ieguvusi otro augstāko izglītību šajā specialitātē. Mamma ir mans trenažieris”, – sacīja Ksenija.


Написать комментарий