“Daugavpils” un “Daugava” izcīna uzvaras

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

Smscredit.lv Latvijas futbola Virslīgā aizvadītas kārtējās spēles ar Daugavpils klubu līdzdalību. Rezultāti bijuši iepriecinoši, vēsta Sporta pārvaldes portāls.

30. aprīlī Daugavpils „Daugava” savā laukumā uzņēma FK „Liepāja”. Spēles sākums daugavpiliešiem bija katastrofāls, un to prasmīgi izmantoja liepājnieki. Jau pēc nospēlētām 14 minūtēm Liepāja bija vadībā ar 2:0. Tas gan mājiniekus nesalauza - Murads Guseinovs panāca 1:2, bet 32. minūtē Jevgeņijs Kosmačovs 2:2!

Par izšķirošo brīdi spēlē kļuva otrā puslaika sākums, kad divu minūšu laikā Giorgijs Čihradze pārī ar Iļju Bogdanovu panāca jau 4:2 „Daugava” labā. Spēles izskaņā „Liepāja” pievilka līdz 3:4 un tad arī trāpīja pa pārliktni, bet noslēdzošie vārti atkal mājiniekiem – jau trešo piešķirto 11 metru soda sitienu uz viesu vārtiem izdevās pārvērst vārtu guvumā. Atkal izcēlās Čihradze. Sezonas rezultatīvākajā mačā „Daugava” uzvarēja ar 5:3.

Jau nākamajā dienā savā laukumā spēlēja arī BFC „Daugavpils”, kas tikās ar valsts čempioniem „Ventspils”. Vairāku vadošo spēlētāju iztrūkums, kā arī pretinieku meistarība neļāva daugavpiliešiem sagādāt pārsteigumu. Zaudējums ar 0:3.

Par šo neveiksmi izdevās reabilitēties 5.maijā, kad viesos ar 2:1 tika pārspēta tiešā konkurente FC „Jūrmala”. Līdz pat 83. minūtei jūrmalnieki atradās vadībā ar 1:0, bet par mača varoni kļuva uz maiņu uznākušais Vladislavs Fjodorovs. Pēc Pāvela Tarasova un Jutas Kinovaki piespēlēm viņš izdarīja divus lieliskus un precīzus sitienus no apmēram 14 metriem. Uzvara ar 2:1!

FC „Daugava” ar 15 punktiem sešās spēlēs ieņem ceturto vietu, bet BFC „Daugavpils” ar 10 punktiem astoņās spēlēs ir sestā.


Написать комментарий