Rīdzinieki nosauca divus iemeslus, kādēļ jāapmeklē Daugavpils: Rotko centrs un teātra pirmizrādes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, Daugavpils teātris turpina pērn iesākto tradīciju un arī šogad rīko Daugavpils teātra dienas Rīgā.

Teātra valdes loceklis Oļegs Šapošņikovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka no 4.aprīļa līdz 12.maijam Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī un Rīgas Krievu teātrī būs iespējams noskatīties piecus spilgtus dažādu žanru iestudējumus.

Pēc galvenā režisora vārdiem, Daugavpils teātra dienām Rīgā ir lieli panākumi. „Šoreiz kritiķi, teātra cienītāji un žurnālisti mūsu izrādes apmeklē ļoti disciplinēti, un esam saņēmuši vairākas atsauksmes. Patīkami apzināties, ka šoreiz viņus nevajadzēja īpaši aicināt uz izrādēm, esam pārliecināti, ka Daugavpils teātris ieņēma savu, ļoti cienīgu vietu Latvijas teātru vidū. Tas arī bija Daugavpils teātra dienu rīkošanas mērķis. Varam apgalvot, ka Daugavpils teātris ir atgriezies uz Latvijas mēroga skatuves”, uzskata O.Šapošņikovs.

Rīdzinieki jau paspējuši novērtēt Daugavpils aktieru meistarību un profesionalitāti. Pēc kāda ietekmīga kritiķa domām, izrāde „Viss ir viņa” esot viena no labākajām jaunatnei domātajām šīs sezonas pirmizrādēm. Tāpat skatītāji ļoti sirsnīgi uzņēma izrādi latgaliešu valodā par kaislībām podniekdarbnīcā.

Galvaspilsētas laikraksta „Vesti” žurnālisti pēc izrādes „Kaija. Under construction” apmeklējuma uzrakstīja režisoram vēstuli, kurā norāda uz precīzi atveidoto Čehova izrādes intonāciju.

Deju izrādi „Kazanova. Henrieta. Venēcija” apmeklēja Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa, kura bija sajūsmā par mūsu baleta trupu. Viņa atceras trupas uzstāšanos Marka Rotko mākslas centra atkāšanas ceremonijā 2013.gadā un ir liela jauniešu fane.

Saeimas spīkere atzīmēja, ka Daugavpils teātris ir pirmais un vienīgais mūsu valsts teātris, kas uzdrošinājās iestudēt tik neparastu deju izrādi. Jāatzīmē, ka šo domu pauduši arī vairāki profesionālie kritiķi.

O.Šapošņikovs atzīmēja, ka kultūras ministre Dace Melbārde solīja apmeklēt maijā gaidāmo mūziklu „Dāmu paradīze”.

„Raidījumā „Kultūras Rondo” tika minēti divi iemesli, kādēļ jāapmeklē Daugavpils: lai apmeklētu Marka Rotko mākslas centru un Daugavpils teātra jauniestudējumus. Esam lepni, ka mūsu teātra panākumi tiek salīdzināti ar mākslas centra sasniegto, tas nozīmē, ka tiek atzīta mūsu kultūras vērtība”, paskaidroja O.Šapošņikovs.


Написать комментарий