Pašvaldība apmaksās Daugavpils skolēniem dienasgrāmatu iegādi, kura drīz nebūs obligāta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar grozījumiem Latvijas likumdošanā, no šī gada valsts skolām un pašvaldībām ir jaunas funkcijas.

Grozījumi nosaka, ka pašvaldībām jāsedz izdevumi, kuri ir saistīti ar mācību procesa organizāciju un mācību līdzekļu iegādi.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paskaidroja, ka saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajiem grozījumiem dienasgrāmatas drīz tiks izslēgtas no obligātas skolu dokumentācijas saraksta. Tas nozīmē, ka izglītības iestāde pati lems, kādā veidā tiks uzturēta saikne ar skolēnu vecākiem.

Tomēr pagaidām ierastas dienasgrāmatas ir obligātā dokumentācija, tādēļ pašvaldība Izglītības pārvaldei ir iedalījusi līdzekļus dienasgrāmatu iegādei, t.i., skolēniem nevajadzēs par tām maksāt. Šajā sakarā skolas līdz 26.maijam var iesniegt ierosinājumus par dienasgrāmatu noformējumu, kas atšķirsies tikai ar 4 lappusēm dienasgrāmatas sākumā un beigās.

Tiesa, vairākums Daugavpils skolu jau izlēmis, ka vidusskolēniem ierasto dienasgrāmatu nebūs, jo viņiem ir pieeja elektroniskai dienasgrāmatai.

Tāpat Izglītības pārvalde atgādina skolēnu vecākiem, ka viņiem nav nepieciešams iegādāties darba burtnīcas. Tās tagad izmanto daudz retāk.

Pēc M.Isupovas vārdiem, līdz ar darba burtnīcu izmantošanas atcelšanu skolās, nekas traģisks nav noticis. Saskaņā ar monitoringu, kurā piedalījās skolu direktoru vietnieki, mācību process tā dēļ kļuvis vienkāršāks.


Написать комментарий