Sestdien driftā Biķerniekos startēs vismaz 70 dalībnieku

foto: Delfi
foto: Delfi

Sestdien, 10. maijā, Biķerniekos uz starta Latvijas Drifta čempionāta atklāšanā Biķerniekos uz starta izies vismaz 70 sacensību dalībnieki, starp tiem ir gan zināmi vārdi no Latvijas PRO klases, kā arī Igaunijas.

Latvijas Drifta čempionāta atklāšana 10. maijā notiks no plkst. 15, kur līdz vakaram norisināsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas PRO drifta čempionāta posmi un Latvijas drifta kausa 1. posms.

Šoreiz cīņas organizatori sola īpaši sīvas, jo uz starta PRO klasē varēs redzēt jaunus dalībniekus no Latvijas, kas no "ProAm" klases pārgājuši uz PRO, piemēram, Kristapu Sapalu, Raivi Graudiņu, Ingemāru Jēkabsonu. Tāpat uz starta varēs redzēt Elviju Ķezi, kurš atrādīs savu jauno drifta auto, kā arī Ivo Cīruli, Oskaru Brediku, Raimondu Tihanovu u.c. jau labi pazīstamus Latvijas drifterus.

Vēl uz starta izies vismaz 12 Igaunijas braucēji, kas jau ir pieteikušies sacensībām. Pasākuma apmeklētāji redzēs gan Igaunijas pirmā posma uzvarētāju Harold Valdma, gan Latvijas skatītāju vienu no favorītiem Henri Puhmas, kurš tomēr ir palicis pie sava "Audi Coupe" un ir gatavs priecēt skatītājus ar agresīvām sānslīdēm.

Tāpat dalību sacensībām ir pieteikuši pieci Lietuvas PRO drifteri. Īpaši liels dalībnieku skaits sagaidāms Latvijas drifta kausa ieskaitē "Street" un "ProAm".

Kā papildus stimulu organizatori Latvijas PRO drifta čempionāta "Riga Challenge 2014" (šā gada Latvijas PRO drifta čempionāta nosaukums) dalībniekiem izsludinājuši Latvijas driftā vēl neredzētas naudas balvas. Katrā posmā pirmo trīs vietu īpašnieki savā starpā sadalīs 1000 eiro. Tāpat jaunums būs auto piedevu "STP" piedāvātā skatītāju simpātiju balva –, 500 eiro tiks tam braucējam, par kuru sacensību laikā skatītāji būs atdevuši visvairāk balsu.

9. maijā trasē tiks aizvadīti pirms sacensību oficiālie treniņi, kas notiks no plkst. 15:00 līdz 19:00, ieejas maksa skatītājiem – 2 eiro.

Ieejas biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā visās biļešu servisa kasēs un degvielas uzpildes stacijā "Statoil". Pasākuma dienā biļetes cena, iegādājoties to uz vietas, maksās 10 eiro.


Написать комментарий