Čalovskis: Bedres uz ceļiem ir Latvijas lielākā problēma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šobrīd problēma ar bedrēm uz ceļiem ir aktuālakā problēma Latvijā, tāpēc tā ir pirmā sociālā iniciatīva, ar kuru būtu vieglāk sākt, komentējot sava interneta portāla "stopbedres.lv" izveidošanu, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja par "Imantas hakeri" dēvētais Deniss Čalovskis.

Viņš pastāstīja, ka mūsu valstī vēl ir daudz problēmu, kuriem viņš gribētu pievērsties.

"Mūsu valstī ir daudz problēmu, bet ne visas problēmas tiek risinātas un ne visus risinājumus mēs redzam. Šobrīd [bedres uz ceļiem] ir viena no aktuālākajām problēmām, piemēram, Latvijas Valsts ceļi vēl februārī paziņoja, ka šobrīd 50% ceļu ir šausmīgā stāvoklī, un katru mēnesi to atkārto. Arī Rīgas dome pati aicina ziņot par bedrēm. Tāpēc sanāca tā, ka tā būtu pirmā iniciatīva, ar kuru būtu vieglāk sākt," sacīja Čalovskis.

iņš arī pavēstīja, ka gribētu pieķerties tādiem jautājumiem, kā bērnu laukumi, atkritumi, nelikumīgā būvniecība.

"Galvenais ir nevis ziņot par problēmu, bet redzēt šo darbu, jo "stopbedres.lv" ir komunikāciju projekts, kurā var redzēt ne tikai pašu bedri, bet arī atbildi no pašvaldības, un pagaidām Rīgas domes Satiksmes departaments nezina un varbūt risina jautājumu par to, kas sniegs šo atbildi mums, vēlētājiem," norādīja Čalovskis.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Deniss Čalovskis izveidojis "sociālo nekomerciālo projektu" - interneta portālu "stopbedres.lv", kuru iedzīvotāji aicināti izmantot, lai ziņotu Rīgas domei par bedrēm.

Kā iepriekš paziņojumā medijiem skaidroja pats Čalovskis, izmantojot "stopbedres.lv", Latvijas iedzīvotāji var paziņot par problēmām pašvaldības apkaimē, tādējādi nodrošinot ātru un efektīvu komunikāciju starp sabiedrību un valsts institūcijām.

Ieraugot bedri uz ceļa, iedzīvotāji to varēs nofotografēt, augšupielādēt portālā "stopbedres.lv", norādot bedres atrašanas vietu, un portāls automātiski aizsūtīs to Rīgas domei, lai pašvaldība bedri varētu likvidēt.

"Savukārt Rīgas domei vajadzēs apskatīt jūsu paziņojumu, likvidēt problēmu un nodemonstrēt izlabotu defektu ar fotogrāfijas palīdzību portālā "stopbedres.lv"," klāsta Čalovskis.


Написать комментарий