Politologs: Straujumas ārpolitikas aktivitātes ir absolūti pozitīvas

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma savās pirmajās 100 darba dienās kopumā savu darbu veikusi veiksmīgi, portālam Mixnews.lv atzina politologs Ojārs Skudra.

"Kad Straujuma kļuva par premjeri, viņai bija pāris būtiskas tēzes. Viena no tām – valdībai jānostrādā līdz vēlēšanām. Neredzu šķēršļus, kāpēc, lai tas nenotiktu. Valdība strādā tā, lai par to nerastos šaubas. Otra lieta bija viņas solījums neļaut saplosīt šā gada budžetu priekšvēlēšanu situācijā. Pagaidām tas ir izdevies. Ja nebūs kaut kādi ekstraordināri apstākļi, piemēram, saistībā ar Ukrainas konfliktu, tad arī izdosies turpmāk," sacīja Skudra.

Politologs norādīja, ka problēmas ar budžetu varētu rasties tad, ja sankcijas pret Krieviju pārvērtīsies ekonomiskā karā starp ASV / Eiropas Savienību (ES) un Krieviju.

"Vēl viena lieta, kas netieši saistāma ar Straujumas darba vērtējumu – Zolitūdes traģēdijas izmeklēšana un tās rezultāti. Pagaidām nekā pārliecinoša šeit nav. Tiesa, vairāk atbildīga ir Iekšlietu ministrija un tās darbinieki. Ja par iepriekš minētajām lietām es Straujumai liktu plusu, tad šeit nulli punktu," piebilda eksperts.


Написать комментарий