Daugavpils poļi piedalījās vairākos pasākumos par godu Polonijas dienai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Maija sākumā Daugavpils poļu diaspora kopā ar pilsētniekiem svin vairākus nozīmīgus svētkus – Polonijas dienu, Ārzemēs dzīvojošo poļu dienu, Polijas karoga dienu, kā arī Pirmās Eiropas konstitūcijas dienu.

Tāpat maija sākumā Daugavpilī tiek svinēti Varšavas ielas svētki. Piektdien, 2.maijā, šie svētki, kā ierasts, sākās ar ziedu nolikšanu pie krusta Slobodkā, kas ir piemiņas vieta kaujās par Latvijas brīvību kritušajiem poļu karavīriem, un tad notika gājiens pa Varšavas ielu.

Gājienā tradicionāli piedalījās ne tikai vietējie poļi, bet arī parasti daugavpilieši. Pie Poļu nama gājiena dalībniekus sagaidīja koris „Promieņ”, pa ceļam viņus sveicināja arī Baltkrievu kultūras centra vokālais kolektīvs „Kupalinka”, bet pie J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas gājiena dalībniekus ar dejām sagaidīja folkloras ansamblis „Kukulečka”.

Svētku gājiens noslēdzās pie Daugavpils Jaunavas Marijas Bezvainīgās Ieņemšanas Romas katoļu baznīcas, kurā notika ārzemēs dzīvojošiem poļiem veltīta Svētā Mise. Pēc dievkalpojuma J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā izskanēja Polijas pilsētas Vengoževas kora „Dzimtene” koncerts.

Svētki turpinājās Poļu nama pagalmā, kurā svētku dalībnieki cienājās ar gardumiem, iepazinās ar viesiem no Polijas un dziedāja iemīļotās poļu dziesmas.

Daugavpils Poļu kultūras centrs pateicas Polijas vēstniecībai Rīgā par palīdzību minēto pasākumu rīkošanā.



Написать комментарий