Daugavpils dome izsolē nopirka pludmali “Stropu vilnis”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8. maijā Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja un nodeva galīgai apstiprināšanai lēmumu par nekustamā īpašuma iegādi Dzintaru ielā 74, kurš atrodas Lielā Stropu ezera krastā, kur iepriekš atradās atpūtas bāze „Stropu vilnis”.

Divās daļās sadalīto īpašumu – zemi un uz tās esošo ēku izsolei nodeva tiesu izpildītājs, un dome nolēma piedalīties izsolē, lai labiekārtotu patlaban novārtā atstāto pludmali pilsētniekiem.

Izsoles notika 30. aprīlī. Dome bija vienīgais ēkas iegādes pretendents, kuru arī pirks par 4 500 eiro (4 300 eiro – izsoles sākumcena un 200 eiro – izsoles solis). Zemes izsolē piedalījās 6 pretendenti – 5 uzņēmumi un Daugavpils dome. Zemes starta cena sastādīja 20 100 eiro, bet solis – 1 000 eiro. Izsoles gaitā bija 10 soļi, kā rezultātā dome izteica vēlēšanos un iespēju iegādāties zemi par 30 100 eiro. Lēmumu par minētajiem pirkumiem apstiprināja Finanšu komitejas deputāti.

Lēmuma par zemes gabala iegādi gar ezera krastu apstiprināšanas gaitā mērs Jānis Lāčplēsis apstiprināja domes ieceri labiekārtot pludmales teritoriju.


Написать комментарий