Lietuviešu balsis var iegūt cita valsts

foto: fedpress.ru
foto: fedpress.ru

No 22. maija līdz 25. maijam Eiropas Parlamenta vēlēšanās lietuvieši, kuri dzīvo Eiropā, varēs izvēlēties par kādas valsts kandidātiem viņi vēlas balsot.

Tradicionālais variants ir atdot savu balsi par Lietuvas politiķiem Lietuvas vēstniecībā. Tomēr visiem Eiropas Savienības iedzīvotājiem ir tiesības balsot par partijām valstī, kurā viņi dzīvo, – ziņo ruconnect.co.uk.

Piemēram, Lielbritānijā, kurā dzīvo viena no lielākajām lietuviešu diasporām, virmo kaislības par Eiropas Savienības nākotni. Premjerministrs Deivids Kamerons apsolīja, ja atkal uzvarēs vēlēšanās, tad pat var rīkot referendumu par valsts nākotni ES.

Tas ir pirmais šāds gadījums ES vēsturē, un pat gaišākajām Briseles galvām nav atbildes uz to, kā atturēt Lielbritāniju no šī soļa.

Bet ko nozīmētu šāds solis lietuviešiem? Neko labu. Viens no stiprākajiem argumentiem par iziešanu no ES ietekmēs emigrantus, kuri ir atbraukuši, lai dzīvotu un strādātu šajā valstī. Apvienotās Karalistes neatkarības partija, piemēram, EP vēlēšanu priekšvakarā liek likmi uz kampaņu, kura ir vērsta pret imigrantiem. Tā pat ir izlaidusi plakātu: „Eiropā 26 miljoni cilvēku meklē darbu, kā vietu viņi aizņems?”.

Tieši tādēļ Lietuvas izcelsmes Lielbritānijas iedzīvotājiem ļoti labi jāpadomā un, iespējams, jāapvienojas pirms balsošanas EP vēlēšanās.


Написать комментарий