J.Lāčplēsis apšaubīja, ka cietoksnī veiktie darbi ir saistīti ar vēsturisku infrastruktūru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8.maijā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par 15 756 eiro iedalīšanu no līdzekļiem, kas domāti neparedzētiem gadījumiem, minētā summa nepieciešama objekta „Lietus ūdens kanalizācijas sūkņu stacija” Nikolaja ielā pieslēgšanai elektroiekārtām.

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts  projektu jautājumos Artjoms Mahļins paskaidroja, ka sūkņu stacija esot uzbūvēta ES projekta ietvaros un tās uzdevums ir pārsūknēt ūdeni uz cietokšņa kanālu, pasargājot cietokšņa teritoriju no applūšanas. Tagad šī stacija jāpieslēdz transformatoram.

Izdevumi, kurus uzņemsies pilsētas Dome, neatticas uz projektu, jo elektroiekārtas ir AS „Sadales tīkls” īpašums, tādēļ šie izdevumi nevar tikt iekļauti projektā. Dome finansēs 80% no pieslēgumam nepieciešamiem darbiem, 20% sastādīs AS „Sadales tīkls” finansējums.

Lēmuma apspriešanas gaitā pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis interesējās, kad darbinieki nāks uz Domi un teiks, ka projekta realizācijas rezultātā ir ietaupīti līdzekļi, nevis lūgs papildfinansējumu. Rita Strode atzīmēja, ka projekts esot saistīts ar vēsturi, bet Artjoms Mahļins paskaidroja, ka tas esot pilsētas infrastruktūras objekts. „Tie ir kabeļi, kāda vēl vēsturiska arhitektūra?”, jautāja J.Lāčplēsis. Tomēr deputāti atzīmēja, ka gadījumā, ja ūdens netiks pārsūknēts, vēsturei tiešām radīsies problēmas.

Rezultātā deputāti nobalsoja par līdzekļu piešķiršanu projekta realizācijas pabeigšanai.


Написать комментарий