Vairāk nekā tūkstotis Ukrainas bēgļu ir ieradušies Krimā

foto: cxid.info
foto: cxid.info

Krimā ir ieradušies vairāk nekā 1 tūkst. bēgļu no Ukrainas dienvidaustrumu reģioniem, tiek risināts jautājums par viņu izvietošanu Krimas sanatorijās, paziņoja Krimas Ministru padomes pirmais priekšsēdētāja vietnieks Rustams Temirgilajevs.

Pēc viņa vārdiem Ukrainas pilsoņi bēg no vardarbības un politiskās vajāšanas valsts dienvidaustrumu reģionos. Turklāt lielākais bēgļu skaits ierodas no Odesas, otrajā vietā atrodas Doņeckas apgabals, bet pēdējā laikā ir kļuvuši biežāki ierašanās no Zaporožjes gadījumi, ziņo ria.ru.

„Precīza bēgļu skaita patlaban nav, jo daudzi atbrauc un nereģistrējas. Mums pagaidām nav uzskaites sistēmas, bet šo cilvēku skaits tikai no Odesas jau pārsniedz tūkstoti”, – viņš sacīja.

„Cilvēki no Odesas sūdzas un reāli baidās no tiem notikumiem, kad profašistiski noskaņoti puiši faktiski sadedzināja dzīvus apmēram 46 cilvēkus, turklāt Odesas iedzīvotāji apgalvo, ka bojā gājušo skaits ir lielāks un varas iestādes apzināti samazina skaitļus”, – sacīja Temirgilajevs.

Pēc viņa vārdiem šodien Krimas varas iestāžu uzdevums ir izvietot bēgļus un piešķirt viņiem cilvēcīgus dzīves apstākļus. Atbraukušos izvieto Eipatorijas, Aluštas un Jaltas sanatorijās, – ziņo vz.ru

Atgādināsim, ka 2. maijā Odesā pretestības „Labējā sektora” radikāļiem gaitā federalizācijas piekritēji tika spiesti slēpties Arodbiedrību namā, kuru „Labējā sektora” kaujinieki aizdedzināja. Rezultātā saskaņā ar Ukrainas varas iestāžu paziņojumu gāja bojā 46 cilvēki.

Turklāt Odesas apgabala padomes deputāts Vadims Savenko paziņoja, ka par upuriem kļuva 116 cilvēki, bet „Ukrainas varas iestādēm tika dota komanda noklusēt traģēdijas apmērus”, lai informācija par to neuzzinātu pasaules sabiedrība.

Tai pašā laikā MIL ziņoja, ka pēc sadursmēm Odesā bez vēsts pazuda 48 cilvēki, bet morgos vēl atrodas neatpazīti līķi.

Krievija notikušajā vaino Kijevas varu un virkni Rietumvalstu.


Написать комментарий