Mītiņā pie Mūžīgās uguns daugavpiliešus aicināja atcerēties veterānu varoņdarbu un dzīvot mierā un saticībā 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Uzvaras diena Daugavpilī parasti tiek plaši atzīmēta. Katru gadu gājienā no Slavas skvēra uz Dubrovina parku piedalās arvien vairāk dažāda vecuma daugavpiliešu, kuri vēlas pagodināt karā kritušo piemiņu.

Arī šogad 9.maijā, neskatoties uz to, ka tā ir darba diena, svētku gājienā piedalījās tūkstošiem pilsētnieku. Svētku noskaņojumu radīja arī uzlabojušies laikapstākļi.

Tradicionālais piemiņas mītiņš pie Mūžīgās uguns Dubrovina parkā bija pulcējis lielu cilvēku skaitu. Pasākumā piedalījās arī vairāki vietējo un valsts mēroga plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Visi, kas uzrunāja Dubrovina parkā pulcējušos, aicināja daugavpiliešus atcerēties kritušo karavīru paveikto, nepieļaut fašisma atdzimšanu un dzīvot mierā un saticībā. Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka labākais kritušo piemiņas pagodināšanas vieds esot spēja dzīvot mierīgi un saticīgi, atceroties, ka galvenā vērtība ir cilvēka dzīvība.

Daugavpils (Jaunbūves) vecticībnieku draudzes vadītājs tēvs Aleksijs Žilko Lielā Tēvijas kara veterāniem novēlēja stipru veselību un prieka pilnu dzīvi. „Jādzīvo mierā un saticībā, jo tieši dažādas tautības un reliģiskās piederības cilvēki uzvarēja fašismu”, teica tēvs Aleksijs.

Daugavpiliešus šajos svētkos sveica arī Pleskavas pilsētas administrācijas vadītāja L.Nikiforova: „Mūs šķir kilometri un robežas, bet vieno Uzvaras svētki, kuriem nav robežu”.

Klātesošos uzrunāja arī Lielā Tēvijas kara veterāne Klavdija Terehova, kura aicināja jauniešus būt uzmanīgiem un nepieļaut fašismu, it īpaši ņemot vērā notikumus Ukrainā.

Pēc Klusuma brīža pilsētnieki nolika ziedus pie Mūžīgās uguns.

Uzvaras dienas svinēšana turpināsies vakarā, kad plkst.19:00 Dubrovina parkā sāksies koncerts, bet noslēgsies plkst.22:00 ar svētku uguņošanu.



Написать комментарий

ūtrais pasauļa karš vaļ nav beidzīs!

Vai tiešām Daugavpilī var atļauties publiski interpretēt Latvijas otrreizējo okupāciju Krievijas ideoloģijas "mērcē", demonstrēt svesas valsts armijas uniformas un apbalvojumus? Vai tā nav Latvijas pamatnācijas pazemošana un vietējās varas bezspēcība krievvalodīgo visatļautībai ? Vai Daugavpilī neeksistē Valsts drošības dienests?

Написать комментарий