Rīgas biedrības „Stop Drugs” pārstāvji pastāstīs Daugavpils skolēniem par narkotiku kaitīgumu

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Pirmdien, 12.maijā, organizācija „Piektais elements” rīko Daugavpilī diskusijas par narkotiku kaitīgumu, pasākums domāts pilsētas skolēniem, un tajā piedalīsies arī Rīgas biedrības „Stop Drugs” valdes priekšsēdētājs Sandris Bergmanis.

Diskusijas notiks Centra vidusskolā (plkst.13:00) un 15.vidusskolā (plkst.14:30).

Pēc Izglītības pārvaldes (IP) vadītājas Marinas Isupovas vārdiem, tie būs identiski pasākumi, kuru mērķis ir informēt skolēnus par šo mūsdienās aktuālo jautājumu. Plānots, ka lekcijas būs informatīvas, jo tajās piedalīsies dažādi speciālisti – gan psihologi, gan skolu padomes aktīvisti.

M.Isupova atzīmēja, ka, neskatoties uz to, ka sabiedrībā tiek daudz runāts par tā saucamo „legālo narkotiku” izplatību, skolu pārstāvji apgalvo, šāda problēma nepastāv. „Iespējams, tā ir elementāra nezināšana, skolotāji nezina, kam jāpievērš uzmanība, kas un kur jāmeklē. Diskusijas varētu būt noderīgas”, uzskata IP vadītāja.

Saskaņā ar biedrības „Stop Drugs” valdes priekšsēdētāja informāciju, kopš minētās kustības izveides 2013.gada novembrī Rīgā tiks organizēti 14 reidi, kuros piedalījās vairāk nekā 1 000 cilvēku. Viņiem izdevās aktualizēt šo problēmu, kurai varas iestādes ilgu laiku nepievērsa uzmanību. Šā gada aprīlī Saeima pieņēma grozījums likumā, saskaņā ar kuriem aizliegto vielu tirgošana ir kriminālpārkāpums.

Kā zināms, gan Rīgā, gan Daugavpilī vairs nedarbojas neviena „spaisa” tirgošanas bode. Tomēr, pēc kustības aktīvistu domām, jāturpina izglītot un informēt jauniešus, jālikvidē nelikumīgas tirgošanas vietas un jābūt modriem.

Atgādināsim, ka kustības „Stop Drugs” dalībnieki aktīvi darbojas arī Daugavpilī. Viņi organizēja vairākus reidus, traucējot pārdevējiem un pircējiem tirgot un iegādāties „legālās narkotikas”.


Написать комментарий