“Muzeju nakts” Raiņa mājā Berķenelē šogad būs ģimenes svētki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāla Gorod.lv lasītājiem ir zināms, šogad tradicionālais pavasara pasākums, kura ietvaros ikvienam tiek atvērtas muzeju durvis, notiks 17. maijā.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Raiņa mājas Berķenelē speciāliste Lilita Novicka, atšķirībā no visā Latvijā Muzeju nakts izziņotās akcijas dzintara krāsā, pasākumi Berķenelē notiks citos toņos – „Zilas noskaņas Berķeneles vakarā”.

Kā paskaidroja speciāliste, parasti Muzeju nakts pasākumi notiek vēlu un ģimenes ar maziem bērniem nevar atļauties tajos piedalīties, tādēļ Raiņa mājas Berķenelē darbinieki pieņēma lēmumu rīkot ģimenes akciju. Pasākumi sāksies plkst. 16:00 un beigsies plkst. 20:00.

Vakara programmā ir ieplānota mākslinieces Kristiānas Dimiteres, kura ir slavena ar savu talantu ne tikai vienlīdz labi gleznot, zīmēt un ilustrēt, bet arī radīt scenogrāfijas un animācijas,  personālizstādes atklāšana. Pēc izstādes atklāšanas Raiņa mājas viesus aicinās piedalīties interaktīvā ekskursijā pa Berķeneles dārzu.

Savukārt no 17:00 līdz 20:00 visi interesenti varēs piedalīties uzreiz 3 radošajās darbnīcās, vienā no kurām katrs varēs iemācīties apdedzināt koka plātnītes, izgatavot rotaļlietas un dekoratīvas aploksnes.

Kā atzīmēja L. Novicka, radošās darbnīcas būs ieinteresēs visus – gan bērnus, gan viņu vecākus, bet izgatavotās lietas kalpos kā patīkamas dāvanas.

Tomēr par neparastāko pasākumu, ar kuru sola pārsteigt Raiņa mājā Berķenelē, ir kāpostu stādīšana. Pēc talkas visus tās dalībniekus cienās ar „dzintara” sviestmaizēm un liepziedu tēju.


Написать комментарий