Vienā no Lielbritānijas slimnīcām pacientu sterilizēja kļūdas dēļ

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Pēc slimnīcas, kurā notika incidents, galvenā ārsta vārdiem patlaban ārsti strādā pie tā, lai iespēju robežās labotu stāvokli.

Vienā no Lielbritānijas slimnīcām pacientam citas ambulatoras uroloģiskās operācijas vietā kļūdas dēļ veica vazektomijas procedūru, līdz ar to viņu sterilizējot, ziņo medicīnas portāls, atsaucoties uz The Daily Telegraph.  

Kā raksta izdevums, tādēļ, ka runa ir par jaunu vīrieti, kuram nav bērnu, prasības summa pret Royal Liverpool Hospital, kurā notika incidents, var pārsniegt 100 tūkst. mārciņu.

Kā paziņoja slimnīcā, kurā patlaban notiek iekšējā izmeklēšana, ķirurgs, kurš pieļāva šo kļūdu, ir atstādināts no darba līdz izmeklēšanas beigām.

„Mēs atvainojamies pacientam un sniedzam viņam šajā situācijā vispusīgu atbalstu”, – paziņoja Royal Liverpool Hospital galvenais ārsts Pīters Viljamss.

Tai pašā laikā viens no vietējās Lielbritānijas Nacionālās veselības aizsardzības sistēmas nodaļas (NHS) vadītājiem atzina, ka operācijas laikā, par kuru ir runa, netiek ievērots PVO ķirurģiskās drošības protokols, – ziņo ruconnect.co.uk.

Vazektomija ir ķirurģiska procedūra, kuras laikā tiek bloķēti sēklas izvadīšanas kanāli, kuri piegādā spermatozoīdus dzimumorgānam, pateicoties kam tiek sasniegta sterilitāte. Operācijas efektivitāte parasti sastāda 99%. Daļēja sēklas izvadīšanas kanālu funkcijas atjaunošana ir iespējama, bet pēc NHS datiem šīs operācijas rezultativitātes koeficients nepārsniedz 55%. 


Написать комментарий