Mātes dienā daugavpiliešiem parādīs leļļu izrādi „Dziesmiņa saulītei”

foto: Krievu kultūras centrs
foto: Krievu kultūras centrs

Vēl pietiekami jaunais, bet jau Daugavpilī pazīstamais leļļu teātris „Zabava” Mātes dienā, kuru mūsu valstī šogad svinēs 11. maijā, aicina pilsētniekus un pilsētas viesus uz izrādi „Dziesmiņa saulītei”.

Izrāde bērniem un pieaugušajiem notiks Kultūras pilī patlaban notiekošo Slāvu kultūras dienu ietvaros, kuras šogad ir veltītas ar Krievu nama 20 gadu jubilejai, leļļu teātra aktieri jau rādīja savu izrādi bērniem.

Pusstundu garā izrāde noteikti patiks gan bērniem, gan viņu vecākiem, jo pamācošais un jautrais stāsts par to, kā pasaku meža iemītnieki centās atgriezt sev maigo Saulīti, vienaldzīgu neatstās nevienu.

Lugas autore par Saulītes meklēšanu ir žurnāliste Jeļena Gedjūne. Tieši viņai pieder ideja izveidot Daugavpilī īstu leļļu teātri, uz kura radīšanu viņu iedvesmoja mantojumā saņemtā vecā dekorācija ar biezu pasaku mežu un slavenā Maskavas Sergeja Obrazcova leļļu teātra piemērs. Vēl leļļu teātrī aktīvi strādā Valentīna Grigorjeva un Svetlana Kubasova.

Šī nelielā, bet ļoti saliedētā un visai talantīgā kolektīvā plānos ietilpst daudz izrāžu. Tas plāno parādīt mazajiem pilsētniekiem daudzas pasakas – no pazīstamākās par Rausi, tiesa jaunā veidā, līdz Morozko un stāstam par meža skolu.

Izrādes sākums plkst. 12:00. Ieeja par ziedojumiem, kuri tiks nodoti pilsētas dzīvnieku patversmei.


Написать комментарий