Spilveni slēpj sevī netīrumus, mikrobus un citus cilvēka veselībai bīstamus „krājumus”

foto: mirson.com.ua
foto: mirson.com.ua

Lielbritānijas zinātnieki ir pierādījuši, ka viena trešdaļa no slimnīcu spilveniem satur netīrumus un mikrobus, tai skaitā arī citus cilvēku veselībai bīstamus „krājumus”.

Lielbritānijas zinātnieki Londonas slimnīcu spilvenu trešdaļā atrada bīstamas vielas – atmirušas ādas šūnas, putekļu ērcītes un mikrobus, tai skaitā to dzīves darbības produktus. Tas, protams, ir briesmīgi, jo vairākumā gadījumu visi netīrumi atrodas zem mūsu galvas, – vēsta eurosmi.ru.

Pētnieki apgalvo, ka tieši cilvēka ķermeņa siltums spēj izveidot visai ideālu vidi šādām bīstamām baktērijām: klostrīdijām, zeltainajam stafilokokam un citām. Tieši tās ir bīstamas cilvēkiem, kuriem ir samazināta imunitāte. No šīs situācijas pastāv vienīgā izeja – speciālu pretbakteriālu spilvenu izmantošana slimnīcās.

Diemžēl arī mājās ir izveidojusies tāda pati situācija, jo vairākums no mums lieto spilvenus, kuri ir piepildīti ar spalvām. Jāatceras, ka regulāra spilvendrānas nomaiņa neaizsargā cilvēku, kurš izmanto šādu spilvenu, no daudzām infekcijām, kurš atrodas ne tikai spilvenā, bet arī uz tā virsmas.

Zinātnieki iesaka regulāri mazgāt sintētiskos spilvenus, bet spalvu spilvenus – ik pēc 1–3 mēnešiem.


Написать комментарий